Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen jogaim...

Ilona1943 kérdése:

Szerintetek milyen jogaim vannak egy behajtó céggel szemben? Nekem van egy tartozásom amit sajnálatos módon nem birtam fizetni.

Figyelt kérdés
480 ezer ft tartozásomat bank át adta egy behajtó cég felé. akivel meg állapodás létrejött. 48 hónapra. napi 300 pár forint napi kamattal.igy 48hónap alatt több mint 800 ezret kell vissza fizetnem. amit eddig becsületesen fizettem is.csekkek meg vannak. Mai nap hivtam öket hogy meg kérdezzem a tartozás állását.és fenn maradó összeg felől érdeklődjek. Van a tartozásomból még 15 hónap.amit a fiam segítene egy összegben kifizetni. igazából a magas kamatok miatt. akivel beszéltem egy elég lekezelő ügyintéző volt. kérdeztem töle ha ki fizetem a fen maradó tartozásom mennyi az az összeg amit be kéne fizetnem és mennyit tudnak a kamatból el engedni.az előre kiszámolt kamat 15 hónapra ugy gondolom nem esedékes. most 300 ezer ft a fenn álló tartozás. ha végig fizetem a 15 hónapot akkor is ennyit fizetek ki, a hölgy nem igazán akart segiteni és igazából nem akart tudomást venni arról mit szeretnék. beszélgetés során felhozott 3 hónapot amire ő nem lát lekönyvelt befizetést. én befizettem ezeket sőt minden egyes befizetett csekk itt van nálam.évre lebontva össze tüzve. hölggyel közöltem a befizetés tényét.és azt a választ kaptam amig ő nem látja a könyvelt befizetést nem hajlandó a SEMMIRŐL beszélni. azt gondolom nem fer dolog az ha valaki tartozik igy beszéljenek az emberrel. és ha rendezni akarom a tartozásom akkor a 15 hónapnak megfelelő kamatot is felszámolnak. 75 éves vagyok, ezért lehet a felfogásom is gyér. de azt gondolom nekem is van jogom.ki járt már igy? lehetőségek?

#Behajtás?
2017. febr. 23. 18:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Azt értem,hogy van kamat. Mondjuk azt nem,hogy tavaj májusi elszámoloba. 350 ezer forint volt töke tartozásom. Azota eltelt 8 biztos lekönyvelt hónap a mostani februárit is már látniuk kéne akkor már 9 hónapnyi. Akkor ez idö alatt befizettem 180 ezret. Tegnapi állás szerint még 300 ezer a tartozás. 8-9 hónap alatt 50 ezret csökkent. Valahogy a letelt összeg az ami nem világos teljesen. 15 hónap alatt akkor hogy telne le...
2017. febr. 24. 15:46
 12/13 anonim ***** válasza:

A 9-es válaszoló sem latott még bankot belülről az biztos...megsúgom, a bank a jó adóssal kedvesebb és jobban szereti. Az előtörlesztést pedig általánosan szabályozzák. Na mindegy, mert 9-es valaszolónak úgyis hiába magyaráz bárki.

Kérdező! Amikor meghatározzák azt, hogy havonta mennyit fog fizetni, akkor a teljes tőke+kamatra számolnak egy havi törlesztő összeget úgynevezett annuitás számítással. Ebbe a módszerbe most részletesen nem mennék bele, lenyeg az, hogy a havi összeg fix, viszont az összegen belül a tőke- kamat arány folyamatosan változik. A futamidő elején szinte alig történik tőketörlesztés, majdnem a teljes összeg kamat, majd a futamidő végéhez közeledve ez megfordul.

Előtörleszteni nyilván akkor érdemes, amikor az előtörlesztési díj kevesebb, mint a hátralevő kamat...egy 24 hónap futamidejű tételnél 9 hónap leteltét követően erős a gyanúm, hogy érdemes előtörleszteni.

2017. febr. 24. 22:02
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.lassan kiderült hogy nincs értelme elötölreszteni már az utolsó 15 hónapra. Kamatot már ki fizettem most utoljára maradt a töke joformán. Viszont hogy 3 havi befizetés hova tünt a könnyvelésükböl jó kérdés. Csekkek megvannak. Viszont azon gondolkodom irásba kérem öket hogy igazolják azt mikor nincs elkönnyvelt befizetés. Aztán az ügy tisztázása érdekében hiány hóra vonatkozoan másolatot megküldöm. Írásos válasz biztosabb mint telefon beszélgetés.
2017. febr. 26. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!