Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzbehajtó jogosan kér még...

Pénzbehajtó jogosan kér még pénzt tőlem?

Figyelt kérdés
Tmobilos tartozásomat egy behajtó cég behajtotta tőlem,fizetésemből vonták,összesen kb 150 ezer ft-ot. Ez eddig oké,jogos volt,elismerem,hülye voltam. Lassan fél éve letelt a tartozásom,azóta teljes fizetést kapok és most kitalálta a behajtó cég,hogy ugyanebben az ügyben van még 32000ft tartozásom,és küldött felszólítást,hogy fizessem ki,de semmivel nem indokolta a levelében,hogy miből lett újra tartozásom. Valaki járt már így,tud valaki valami okosat mitévő legyek?

#behajtó #letelt tartozás #ismét pénzt kér
2016. aug. 23. 10:45
 1/8 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem jogosan kér, fizesd ki neki rendesen!

(Most komolyan, mi honnan tudjuk, hogy az általa nyilvántartott követelés jogos-e vagy sem?)

2016. aug. 23. 10:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem neked nem itt kéne lógnod és baromságokat irogatni,én az írtam hogy olyan választ várok aki járt már így,vagy tud hasonló esetről,nem pedig olyan válaszoljon aki csak itt tölti unalmas és szánalmas napjait mert nincs jobb dolga.
2016. aug. 23. 10:55
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

"tud valaki valami okosat mitévő legyek?"

Igen, hívd fel a végrehajtót és kérdezd meg tőle, milyen jogcímen követel még 32 ezer ft-ot? Bár szerintem a felszólításon rajta kellene lennie.

Egyébként meg az első válaszolónak igaza van, nem tudhatjuk, hogy ez jogos vagy sem, úgyhogy nem kéne ilyen nagy mellénnyel lebarmolni.

Amúgy nekem egyszer volt egy végrehajtós ügyem, törlesztettem részletekben és amikor vége lett, akkor kértem egy 0-ás igazolást, hogy nem tartozom semmivel, mindent kifizettem.

2016. aug. 23. 11:01
 4/8 A kérdező kommentje:

A válaszára írtam,hogy baromság,nem őt barmoltam le. Azért mert kényszerérzete van hozzászólni mások kérdéseire,attól még baromságot írt zárójelen kívül. Én úgy gondolom,hogy végrehajtottak ellenem 150 ezer ft pénzlevonást,amit bizonyítani tudok hogy 40 ezer ft volt a tőke,a többi pedig a kamat és meg is történt a levonás,akkor fél év után nem jogos a behajtó cég részéről,hogy kitalálja van még 32 ezer,mert akkor az eddig hol volt?? Akkor miért nem 182 ezer szerepepelt végrehajtás alatt? Akkor ennyi erővel félévenként kitalálhatja,hogy van még 32 ezer újra,én meg életem végéig fizessem ezeket az összegeket?

Olyan választ várok még mindig,akitől esetleg vontak pénzt a fizetéséből,majd egy idő múlva megint megtalálták,hogy még mindig van hátraléka. Épp ésszel gondolkozva ez lehetetlen. Ha engem megbüntet a rendőrség mert áthajtottam a piroson és azt kifizetem,utána nem találják ki hogy emiatt mégegyszer megbüntetnek. Ez meg nem rendőrség,hanem csak egy maszek behajtócég.

2016. aug. 23. 11:54
 5/8 anonim ***** válasza:

"Igen, hívd fel a végrehajtót és kérdezd meg tőle, milyen jogcímen követel még 32 ezer ft-ot?"

Na álljunk meg egy pillanatra, ez itt egy behajtó cég, nem végrehajtó. Óriási különbség! A behajtó azon kívül, hogy kéri tőled a pénzt, leveleket küld, telefonálgat, sokat nem tehet.

Persze mindenképp kérdezd meg, milyen jogcímen követel bármit is, és ha úgy érzed, nem jogos, ne fizess. Ha gondolja, majd perre viszi és bebizonyítja ott a követelése jogosságát. Ha ez sikerül, akkor lehet végrehajtás.

2016. aug. 23. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem fogsz más választ kapni csak azt, hogy vedd fel a behajtóval a kapcsolatot és tudd meg, hogy miért tartozol, annak ellenére, hogy már fizettél. Kérdezd meg, hogy a befizetésed miért nem fedezte a teljes követelést, ha azt feltételezzük, hogy mindent kifizettél, amit akkor mondtak. Ezt adják írásba, ahogyan azt is, hogy miért most követelik a maradék összeget akkor is ha jogos (tehát korábban nem fizettél ki mindent) és akkor is ha nem. Ez utóbbiról - ha így történt - keresd meg az értesítőt, illetve mutasd be a bankkivonatot, amin átutaltad nekik. Bárhogyan is, de adjanak egy kimutatást, hogy mikor és hogyan alakult a tartozásod a felszámított költségek és a befizetésed tükrében. Vagy csak úgy bemondásra fizettél, mert akkor jó hülye vagy. Szóval érdeklődj!!
2016. aug. 23. 23:37
 7/8 anonim ***** válasza:

"ez itt egy behajtó cég, nem végrehajtó."

Kedves 5-ös, ezt én is tudom, hogy a behajtó és a végrehajtó között van különbség, DE!

A kérdező kezdte összemosni az egészet:

"Tmobilos tartozásomat egy behajtó cég behajtotta tőlem,fizetésemből vonták,összesen kb 150 ezer ft-ot."

Ugyanis legjobb tudomásom szerint a behajtó (követeléskezelő) cégnek nincs joga fizetésből vonni - azt csak végrehajtó teheti meg - ezért írtam, hogy hívja fel a végrehajtót. A végrehajtó ugyanis meg tudná mondani, hogy kifizetett-e minden tartozást vagy sem?

Illetve ugye van egy követelő is (a felszólításon szerepelnie kellene, hogy mely cég követeli a tartozást), amiről nem derült ki, hogy szintén a Tmobil-e? Érdemes lenne ezt a céget is felkeresni/felhívni, azaz utánajárni, hogy milyen alapon követelnek még pénzt?

Szóval így értettem - oszt nem kell rögtön lehúzni... :D

(3-as vagyok)

2016. aug. 24. 09:42
 8/8 anonim ***** válasza:

A végrehajtás szerintem megszűnt ellene, hiszen azt írja, fél éve teljes fizetést kap, így a behajtó cég tudna érdemben felvilágosítást adni, mi ez az új követelés.

De igazad van, a korábbi végrehajtót is felhívhatja, viszont ő esetleg csak a T-mobilos végrehajtás lezárását tudja megerősíteni, a 32 000 Ft-os követelés nincs végrehajtás alatt (hiszen akkor már simán levonhatnák, nem a követeléskezelő írogatna), arról szerintem nem fog tudni mit mondani.

A 3-as választ amúgy nem én pontoztam le.

(5-ös voltam)

2016. aug. 24. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!