Édesapám kint dolgozik Ausztriában, édesanyámmal 3 éves korom óta nincsenek együtt. Jogosan igényelheti az osztrák családi pótlékot így?
Illetve lenne egy olyan kérdésem,mivel én nem vagyok nagyon jártas ebben a témában,hogy én visszaigényelhetem 4 évre visszamenőleg a családit elméletileg, de nem igazán bízok benne. Ha én ezeket a papírokat aláírom,mivel most múltam el 18, így én is megüthetem a bokám? Ezekkel a papírokkal kb. másfél éve megkereste édesanyámat,de ő nem foglalkozott vele, most,hogy betöltöttem a 18-at, nekem küldte ezeket. Jogosan kapta/kapja ezt a pénzt,ha egyáltalán kapta, és én aláírhatom ezt minden következmény nélkül?
a csp nem a gyerek pénze abból fizetik a fütést áramot interneted
gondolod a szentlélek teszi lehetővé hogy most a fütöt lakásból ki ird ezt a hü'e kérdést
2015. dec. 1. 20:29
2/7 anonim válasza:
álomvilágban éli kis tini liba... na ne..
neked nem jár semmi!
2015. dec. 1. 20:31
3/7 A kérdező kommentje:
Azért írtam így,mert én igénylem meg,én írom alá a papírokat. Nekem akarná ezt a pénzt.
15 éve külön vannak, nehezen abból a pénzből megy a fűtés és a többi,köszönöm a segítséget, és a személyeskedést,a tini liba jelzést, látom sikerült megfogni a lényeget.
2015. dec. 1. 20:34
4/7 anonim válasza:
Nem kapja jogosan.
2015. dec. 1. 20:55
5/7 A kérdező kommentje:
Csak ha egy háztartásban élnék vele,ő nevelne vagy ha együtt lennének a szüleim akkor lenne törvényes?
2015. dec. 1. 20:58
6/7 anonim válasza:
Családi pótlék : Családtámogatási ellátás, amelyre jogszabályban meghatározott személyek (leggyakrabban szülők) szerezhetnek jogosultságot meghatározott életkorú, saját háztartásban nevelt gyermekükre tekintettel. A családi pótlék nem alanyi jogon jár, megállapítása iránt kérelmet kell előterjeszteni az erre rendszeresített formanyomtatványon. A családi pótlék havi összegét az Országgyűlés évente határozza meg, a gyermekszám növekedésével a gyermekenkénti összeg emelkedik. Egyedülálló és beteg gyermeket nevelő személyek részére magasabb összegű családi pótlék állapítható meg a családtámogatási törvény feltételei szerint. Google a barátod.Szóval,ha nem édesapáddal élsz,akkor ugyan miért járna neki a pénz?Ha édesanyáddal élsz,akkor ő kapja rád,amíg iskolába jársz nappali tagozaton,hogy abból biztosítsa neked az ételt,lakhatást,iskoláztatást.Ha betöltötted a 18-at és már nem jársz iskolába,akkor alanyi jogon kaphatod,de csak akkor,ha tartósan beteg vagy és előtte magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak édesanyádnak.Wikipédiában és más egyéb oldalakon sok mindenre rá lehet bukkanni.Nem is értem mi célja ennek az oldalnak.Minden nap százszor teszik fel ugyanazt a kérdést,ahelyett,hogy az interneten böngészgetnének.
2015. dec. 6. 10:38
7/7 A kérdező kommentje:
Mert találtam olyat is,hogy igényelheti apám,ha kint dolgozik, de találtam olyat,is hogy ez csak azokra vonatkozik akik együtt élnek a gyerekkel. Azért tettem fel a kérdést,hátha itt valaki járt már hasonló cipőben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!