Van arra valami jogszabály, hogy leértékelt terméket nem kötelesek kicserélni az üzletek?
Hol tudnék utánanézni, hogy mi vonatkozik a leértékelt( nem hibás) termékekre?
Egy ruházati üzletben nem akartak kicserélni egy nadrágot, sem pénzt visszaadni, mert akciósan vettem. Ezt megtehtik? Szabályos ez?
Keversz dolgokat.
Leértékelt: hibás termék, s fel kell tüntetni a hibát
Akciós: kifogástalan termék, de olcsóbban kapható kereskedői megfontolásból
Ha a ruhát azért vinnéd vissza, mert mégsem tetszik, vagy nem jó a méret, akkor nem kötelesek cserélni,
s ennek nincs köze a fentiekhez.
Amennyiben webes felületen rendelted, akkor 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.
Az időszak kezdete az átvétel napja. Feltétele, hogy a termék csak a megismeréshez szükséges mértékben lehet használt.
(példaként írom: ha kibontod, felpróbálod, nem jó: cserélni kell. Elmész benne dolgozni, másnap visszaviszed: kizáró ok)
A leértékelt, hibás terméket nem cserélik, nem is kell cserélniük. De ha más bibi is van, akkor igen.
Pl. ha a leértékelés oka színhiba volt, azt nem reklamálhatod meg. De ha otthon derül ki, hogy az egyik szára rövidebb, az már jogos kifogás.
Köszönöm, nem tudtam, hogy mást jelentenek.
Azért vinném vissza mert ajándékba kaptam és nagy lett. De akkor ezek szerint nem lehet mit tenni. Köszönöm a válaszodat!
Ilyen esetben a kereskedő jóindulatára lehet csak apellálni, cserélni nem kötelesek, sem pénzt visszaadni.
Én jártam már sikerrel, nem is egyszer. Illetve pl. Aldiban, Lidlben ruházati cikkeknél mindig felhívják a figyelmemet arra, hogy ha nem jó a méret, a blokkal cserélik.
De ez belső szabályozások, ha jól tudom, nem jogszabályi kötelezettség. Gondolom azért, mert nem fő profiljuk, s ezért próbafülke sincs.
Ha azért vinnéd vissza, mert nagy lett akkor akkor sem lennének kötelesek cserélni ha nem lett volna akciós. Csak a jóindulatukon múlik.
Csak hibás termékkel kell foglalkozniuk kötelező jelleggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!