Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehet a főbérlő, ha az...

Mit tehet a főbérlő, ha az albérlő ilyen-olyan kifogások miatt hónapok óta nem fizeti a lakbért?

Figyelt kérdés
Kertes házat bérel két fő!Megegyeztek a tuajjal az albérlet díjában,abban is,hogy havonta hanyadikán fizet az albérlő,abban is,hogy hogy ott a tartózkodási helye,és abban is,hogy nem adóznak....!Kauciót nem kért a tulaj!Első hónap kulcs átadáskor ki lett fizetve!Azután jöttek a kifogások,hogy most ez történt...az történt....nem tud fizetni....!A napokban írtak egy megállapodást,amin rögzítette a tulaj az elmaradásokat,datumozva,mindkét fél aláírásával megegyeztek,hogy következő lakbér fizetésekor részletekben fizeti az albérlő a hiányzó lakbért!Mi van,akkor,ha ez nem így fog történni????Mit tehet a ház tulajdonosa???
2017. febr. 12. 08:13
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Ha jól értem, NINCS bérbeadási szerzödés, akkor nem sokat. Ha netán mégis van, akkor egyszerüen felmond és az elmaradást utána megpróbálja polgári perben visszakérni.
2017. febr. 12. 08:27
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
én megfizetnék 2db kétajtós szekrényt és szó szerint kipakolnám a házból az illetőt. Zár lecserél.. ha fizet akkor se mehetne vissza! Cuccait megkapja akkor ha fizet. Mehet, azt följelenthet.
2017. febr. 12. 08:35
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
A tulaj örülhet ha egyáltalán ki tudja majd rakni őket.
2017. febr. 12. 08:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is kitudnám rakni mint a 2. válaszoló. Ha nincs papir róla akkor meg főleg elverném vagy elveretném. Mire egyik nap jönne haza , az égvilágon semmit nem találna a lakásban.
2017. febr. 12. 08:52
 5/8 anonim ***** válasza:
88%
Mármint bérbeadóról és bérlőről beszélsz, gondolom. Mintha a fő- és albérlet teljesen mást jelent...
2017. febr. 12. 08:59
 6/8 anonim ***** válasza:
60%
Ahogy az egyik válaszoló írtam előttem kb örülhetsz ha ki tudod őket rakni a házadból.Miért nem csináltatok bérbe adási szerződést annó?Amúgy szerintem fizess meg 2db kétajtós szekrényt és pakoltasd ki őket a házból a cuccaikat meg majd megkapják akkor ha fizettek.
2017. febr. 12. 09:05
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az erőszakos megoldás nem túl szerencsés, előtte minimum békés megoldáshoz kell folyamodnod, mert ha kihívja a rendőrséget, hogy eltulajdonítottátok a cuccait, és akkor kb te leszel megbüntetve. Hogy miért? Mert nem számítanak illegális lakásfoglalónak, a te tudtoddal, és beleegyezéseddrl költöztek oda, mint bérlő, birtokon belül előjogaik vannak. Az hogy nem kötöttetek szerződést, az már a te felelősséged. Azt gondolom mondanom se kell, hogy mekkora ostobaság volt ez az egész azért, hogy megspórolj 16% adót, amiből még amortizációt is levonhatsz (ingatlan vételárának 2%-a évente)
2017. febr. 12. 09:17
 8/8 anonim ***** válasza:
94%

Berleti szerzodes hianyaba nem sokat, de indithatsz fizezesi meghagyast ellenuk ha van mibol behajtani es nem alkalmi munkából élnek feketén vagy kps fizetéssel.

Arra mar van egy tartozas elismero a kezedbe bizonyitasira ha ellent mondanának.

De ettől még kirakni nehéz lesz, mert nincs jogalap se arra hogy ott vannak se arra hogy onnan elmenjenek ahol igazabol nincsenek is papiron.

Kérdés emelett mire hivatkozva ismerik el a tartozást ? Albérletre , akkor adóhiányt is megallapithatnak nálad, amit jobb esetben csak onreviziozni kell és nem mellék büntetést is fizetni a nem adózott jövedelem után visszamenőleg tanuló pénz gyanánt.

Sose értem miért fáj az embereknek havi 10-12% minusz a kihasználatlan kapacitas 0 költséges bérbeadásából származó lakbérből a nagyobb kockazat vállalás kiküszöbölésére, szerződéssel , számlaképesen?

Még havi jarulekot, adott esetben szja előleget sem kell fizetni, mint egy ev-nek.

2017. febr. 12. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!