Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki fizesse a tulajdoni lapot?...

Ki fizesse a tulajdoni lapot? Főbérlő vagy albérlő?

Figyelt kérdés

Lakásomat kiadtam albérletbe! A bérlőm most közölte, hogy több okból is szeretne bejelentkezni oda ideiglenes lakcímre, viszont ezt csak úgy tudja megtenni, ha vagy tulajdoni lapot, vagy adásvételit fel tud mutatni. A gond,hogy akárhogy kerestük (12 éve vettük a lakást), egyiket sem találtuk meg! A másik gond,hogy a nem hivatalos tulajdoni lap megszűnt létezni, tehát 6000 forintot kellene fizetni! Én úgy gondolom,hogy max. feleznünk kellene ezt az összeget, de nekem most nincs szükségem tul.lapra, miért fizetném ki ezt az összeget? Közölte,hogy nekem eleve be kellene jelentenem őt. Mondtam,hogy ekkora hülyeséget nem mondjon, ez elsősorban az ő érdeke, nekem édesmindegy,hogy oda van bejelentve, vagy Karakószörcsögre!

Csak érdeklődnék,hogy másnál ez hogy van? Volt-e már ilyesmi valakinél?

2011. márc. 29. 09:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Miert KELLENE neked öt bejelenteni. Vicc...!

Ha belemesz abba (nem KELL) hogy bejelented ideiglenesen, akkor szerintem egyértelmü, hogy a tulajdoni lap MÀSOLATÀT neki, a bérlönek kell fizetnie, mivel az ö érdeke, hogy oda be legyen jelentve. Èn nem fizettem semmit. Ha akarja intézze el, én csak aláirtam!

egy föbérlö

2011. márc. 29. 09:37
 2/24 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezt mondtam neki! Azzal jött, hogy a tulajdoni lap az enyém marad, és azért fizessem. Mondtam,hogy ez igaz, de jelen esetben nekem nincs rá szükségem, neki van szüksége, ezért nem gondolom,hogy nekem kellene fizetni. Abba belementem volna,hogy felesbe fizessük!
2011. márc. 29. 09:38
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

èn még abba sem. Amugy jol érvelsz, az ö indokai csak kitalációk. Neked nem kell tulajdoni lap (másolat), ö dolga, ö fizesse. Ennyi.

Amugy hihetelen manapság mit képzel sok albérlö!!!

Ha nem tetszik, lehet mást keresni.

Engem meg lehet ismételten lepontozni!

2011. márc. 29. 09:42
 4/24 A kérdező kommentje:
Én is csak azért akadtam ki, mert félévig nem tudtak fizentni. Más már rég az kitette volna őket, én türelmes voltam. Sőt volt úgy,hogy a rezsit is megelőlegeztem helyettük! Igaz fizettek végül, de félévig igencsak remegett a lábam,hogy mi lesz, mennyit fogok bukni. Ezért is érzem,hogy nem igazán illene most pattognia. Jött azzal,hogy nincs pénze. Bunkó voltam, de mondtam neki,hogy akkor nem kell albérletben lakni, menjen haza 200 km-re, ahol a háza van.
2011. márc. 29. 09:48
 5/24 anonim ***** válasza:

hát, ha ennyire "meleg" a helyzet, én a helyedben 100x is meggondolnám, hogy megengedjem az ideiglenes bejelentést!

Vigyázz nagyon az ilyenekkel! Még a végén nem tudod kirakni öket onnan! àllitolag jogaik leszenk, ha be vannak oda jelentve! (bár sajnos nem vagyok a témában jártas)

De mindenképpen légy óvatos!!!

egy föbérlö

2011. márc. 29. 09:51
 6/24 anonim ***** válasza:
Ha ilyen volt, be ne jelentsed őket, ugyanis akkor provident miatt kell nekik a lakcím, és a te dolgaidat is elvihetik, ha oda jelentkeznek be. És igaz, ha bejelented őket, ha nem fizetnek sem fogod tudni kirakni őket, ahogy a tv-ben is volt egy műsor erről.
2011. márc. 29. 09:57
 7/24 A kérdező kommentje:

Ja, attól nem félek,hogy nem tudom őket kirakni. Van három nagyon nagy, széles hátú cimborám, akik bevált "költöztetők", egy perc alatt az utcára pakolnak egy komplett lakást!:)

De nem azért kell neki, hanem mert műtötték a és a kórház már most is hisztizett,hogy körzetileg ugye nem ide tartozik, mert az új munkahelye miatt is kell. De valszeg inkább elküldöm őket, túl sok volt már velük a hercehurca!

2011. márc. 29. 10:00
 8/24 anonim ***** válasza:

Én se engedném, hogy bejelentse magát hozzám egy bérlő. Ahogy már írták, ha van valami végrehajtásra kiadott tartozása, akkor foglalhatnak mindent abból a lakásból, ahova be van jelentve, kivéve azokat a cuccokat, amiről a tulaj névre szóló számlával tudja igazolni, hogy NEM az adósé. A bírósági végrehajtóval szemben meg mindegy, hogy milyen cimboráid vannak, ha kell, rád hívja a rendőrséget, aztán azok segítségével viszi a cuccost.

Egyébként azt honnan veszed, hogy megszűnt a nem hiteles tulajdoni lap? Kormányablakokban is lehet kérni ilyet 1000 forintért cserébe, amit bankkártyáról vonnak le.

2011. márc. 29. 10:17
 9/24 A kérdező kommentje:

Tényleg? Ez mi? Hol lehet kérni?

Én a földhivatalt kérdeztem és ott mondták,hogy megszűnt!

2011. márc. 29. 10:26
 10/24 anonim ***** válasza:
Ideiglenesen be lehet jelentkezni, annak SEMMILYEN jogkövetkezménye nincs, és 5 év múlva automatikusan megszűnik. (és nem kell adásvételi vagy tulajdoni lap!!!) Tulajdoni lap NEM kell hozzá, csak a tulaj aláírása egy erre rendszeresített formanyomtatványra, önkorm. adja. Albérlő meg elmegy az önkorm.-hoz és 1 perc alatt nyomtatnak neki egy olyan lakcímkártyát, amin rajta van az ideiglenes lakcím. Tulajdoni lapra ha jól tudom kizárólag tulajdonosok vannak feltüntetve, ezért is TULAJDONI lap a neve. De ha ez az alak eleve ilyen gyanús, azt sem engedném meg neki, hogy ideiglenesen bejelentkezzen.
2011. márc. 29. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!