Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki fizesse a tulajdoni lapot?...

Ki fizesse a tulajdoni lapot? Főbérlő vagy albérlő?

Figyelt kérdés

Lakásomat kiadtam albérletbe! A bérlőm most közölte, hogy több okból is szeretne bejelentkezni oda ideiglenes lakcímre, viszont ezt csak úgy tudja megtenni, ha vagy tulajdoni lapot, vagy adásvételit fel tud mutatni. A gond,hogy akárhogy kerestük (12 éve vettük a lakást), egyiket sem találtuk meg! A másik gond,hogy a nem hivatalos tulajdoni lap megszűnt létezni, tehát 6000 forintot kellene fizetni! Én úgy gondolom,hogy max. feleznünk kellene ezt az összeget, de nekem most nincs szükségem tul.lapra, miért fizetném ki ezt az összeget? Közölte,hogy nekem eleve be kellene jelentenem őt. Mondtam,hogy ekkora hülyeséget nem mondjon, ez elsősorban az ő érdeke, nekem édesmindegy,hogy oda van bejelentve, vagy Karakószörcsögre!

Csak érdeklődnék,hogy másnál ez hogy van? Volt-e már ilyesmi valakinél?

2011. márc. 29. 09:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Kormányablak, a kormányhivatalok ügyfélszolgálatai. Ezek a megyei jogú városokban vannak egyelőre (illetve Pesten négy helyszínen van ilyen), és reggel 8-tól este 8-ig vannak nyitva. Itt kiválaszthatod a bal oldali menüből, hogy hol van hozzád ilyen legközelebb:

[link]

2011. márc. 29. 10:50
 12/24 anonim ***** válasza:

Sajnos VAN jogi következménye...olvass utána jobban a dolgoknak! Akár itt a GYIK-en is, többször ki lett ez már tárgylava!

egy föbérlö

2011. márc. 29. 10:50
 13/24 anonim ***** válasza:
TULAJDONjogi következménye biztos nincs. Csak arra való, h az állami hivatalok oda küldjék az értesítéseiket. 5 év után megszűnik automatikusan.
2011. márc. 29. 11:16
 14/24 anonim ***** válasza:

1994. évi LIII. törvény a bírósági végrehajtásról

86. § (1) Lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy más olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van.

(2) Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő ingóságot, ha a rajta levő jelből vagy más körülményből minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az ingóság nincs az adós tulajdonában.

Na, az, hogy oda van bejelentve, az már elég ahhoz, hogy azt valószínűsítsék, hogy ott minden ingóság az övé, kivéve, ha az ELLENKEZŐJÉT bebizonyítják.

Ez azért már elég jelentős tulajdonjogi következmény, nemde? Te örülnél, ha más tartozása fejében kipakolnák a lakásodat teljesen jogszerűen? Gondolom, neked sincs minden bútorról, gáztűzhelyről, ruháról stb. névre szóló számlád, akkor meg úgy veszik, hogy az bizony az adósé...

2011. márc. 29. 11:21
 15/24 anonim ***** válasza:
Ja, hát ha szerződés NÉLKÜL engedi bejelentkezni, és az adott szituáció bekövetkezne, akkor elképzelhetőek az itt leírtak. Igazad van. Akkor részletes szerződést kell kötni, abban leírni, mi tartozik a lakáshoz, ill. kik között jött létre. De önmagában a bejelentkezés a lakás tulajdonjogán nem változtat, én csak erre gondoltam a kérdés alapján.
2011. márc. 29. 11:27
 16/24 anonim ***** válasza:
nahja...azért az beb@szna, ha még tulajdonjogot is szerezne a lakásomból :D
2011. márc. 29. 11:33
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszi!

Na kiderítettem! Végre! Szóval sajnos kell tul.lap.! Valóban van egy formanyomtatvány, de azt vagy adásvételivel, vagy tul.lap másolattal fogadják el! Na mindegy, most úgy néz ki meg tudjuk oldani a másolatot!

A jogi következményektől nem félek, van részletes szerződés, és a férjem jogász!:))

2011. márc. 29. 11:46
 18/24 anonim ***** válasza:
De a tul.lap másolatot intézze csak ö, nehogy már azért is TE járkáljál még. Azt amugy is kiadják bárkinek.
2011. márc. 29. 11:49
 19/24 anonim ***** válasza:

Mint írtam, Kormányablakban kérhetsz nem hiteleset egy ezresért.

Itt van az ügyleírásuk:

[link]

Ha nincs ügyfélkapud, azt is tudnak nyitni ott helyben.

2011. márc. 29. 11:54
 20/24 anonim válasza:
100%

Ne legyé má sötét!!!!

Ahhoz hogy oda bejelentkezzen ideglenesen nem kell semmi tulajdoni lap.

Be kell menni a helyi okmányirodában ott adnak neki egy nyomtatványt az ki kell tölteni és a (tulajjal)azaz veled aláíratni azt a lapot,és kb. 5 perc alatt ingyen kész is a új lakcímkártyája.

( ott sem kell lennie a tulajnak,csak neki kell veled aláíratni ebből egy csomó vissza élés volt már, mert az írja alá aki akarja. És még csak meg sem büntetnek érte.)

V-mi más ért kell neki a tulajdoni lap, én a helyedbe nagyon vigyáznék vele.

2011. márc. 29. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!