Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy szedjem ki anyukámat az...

Hogy szedjem ki anyukámat az MLM-ből?

Figyelt kérdés

Már évekkel ezelőtt nagy pofára esés volt számára egy MLM-cég, amit én már akkor is nagyon rossz szemmel néztem, ahogy a család többi tagja is, de akkor anya annál jobban ragaszkodott hozzá. Aztán kihátrált végre hosszú idő után belőle, de most újra belekavarodott, és magyarázza, hogy ez megint miért más. Kb. 2 perc google elég volt, hogy rájöjjek, mekkora gáz az egész, bár magáról a cégről negatív infók nincsenek, csak egy sor kamuhonlap, és ami a legfontosabb, hogy ez már megint egy MLM...

Egy olvasott, tanult nőről van szó, és mégis bedől az agymosásnak, néztem videókat, és mivel tanultam reklámelméletet, látom hogyan manipulálja, de én nem tudom őt manipulálni, túl jó ezeknek a cégeknek a pszichológiája. Mi a fenét csináljak? Van valami jó módszer egyáltalán arra, hogy kirángassam ebből? Egyszerre haragszom és féltem...

2017. jan. 25. 22:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

eleg eselytelen

az a baj hogy minden eszervedre azt fogja majd mondani a "mentora" "managere" "szponzora" hogy te visszahuzod, nem vagy nyitott, te nem ertheted stb...

apammal is ez a helyzet, 3 diploma, sajat ceg es most egy ilyenben van benne

lenyegeben kihasznaljak a kapcsolati halojat, sokat kaszalnak belole masok, o meg jo ha kap belole wegy kis reszt

am melyik mlm ez?

2017. jan. 25. 22:47
 2/15 anonim ***** válasza:
70%

Találj embereket, akik már abbahagyták!

Hátha rájuk hallgat.

2017. jan. 25. 22:50
 3/15 A kérdező kommentje:

De már ő is pórul járt egy ilyennel, ha magára nem hallgat, meg arra a több évnyi szívásra...

A cég nevét nem merem leírni, még jön ide valaki megmagyarázni, az miért más meg jobb... :( Most hallgattam egy tréninges előadásukat, meg vagyok döbbenve, hogy értelmes ember ennek hogy dől be... :(

2017. jan. 25. 23:13
 4/15 anonim ***** válasza:
60%
De én ERRE az MLM-re gondoltam, nem hasonlóra.:)
2017. jan. 25. 23:28
 5/15 A kérdező kommentje:
Ja, értem... Az a baj, hogy ha kiesik egy ilyenből valaki, akkor is 1. magát hibáztatja 2. nem fogja bevallani, hogy a cég szar - azt látja, hogy másoknak ment, neki valamiért nem. Nehéz elismerni a vereséget, hogy hagyta magát beetetni, hogy gáz az egész, rossz döntést hozott - túl sok pénz megy rá ahhoz.
2017. jan. 25. 23:34
 6/15 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem alábecsülöd az embereket. Én is voltam több hálózatban, és el tudom mondani róluk, mi a hibájuk és mi a különbség köztük, melyikben mi a jó.
2017. jan. 26. 03:27
 7/15 anonim ***** válasza:
30%

Vagy inkább a tagok becsülik alá magukat. Pont tegnap volt ez téma más mlm fórumon, amikor a kezdeti költségeket figyelmen kívül hagyják de még a saját szabadidejük és idő ráfordításuk értéket sem mutatják ki a befektetésben.

[link]

Igy reális megtérülést sem tudnak mondani egy egy üzlet kapcsán, hogy mikortol is profitabilis ez. Mint irod nem tökéletes egyik rendszer sem. Nyilván oka volt annak is, hogy váltottål. De meg utolag sem ismerik be, hogy adott esetben mennyit veszitettek. Es nem saját ötletet valósítanak meg, hanem a jutalékra hajtva inkább a többszintű jutalekkal növelt áron vásárolgatnak, majd lesznek sok esetben "kényszer vállalkozók ".

Ha valaki tudja mi a hiba, miért nem teremt inkább saját hálózatot kiiktatva a hibákat? Miért más céghez megy inkább mlmezni?

Bár , igaz ilyet is láttunk már a kmd kapcsán, de ott se keresték magukat degeszre az emberek.

Összességében mig rózsaszín köd van előttük sokat nem fogsz tudni tenni max. rávezetni kereszt kérdésekkel amire konkrét vagy megnyugtató választ nem fog tudni adni.

Mi ezt több éve alkalmazzuk fórumokon , de mindig van egy-két világmegváltó fénylő arcú tulmotivalt tag, aki feltűnik , majd elsunnyog es utána nem jön vissza bizonygatni hogy hitelesen is beszámoljon a sikereiről . Ahogy kialakult a szlogen is" elüldözte, mint mlm ügynököt a konkrét kérdés" 😀😉.

2017. jan. 26. 09:28
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

1. Nem minden hálózat MLM!

2. Nem minden hálózatban/MLM-ben kell befektetned pénzt, nem kell/nem is ajánlott venni kezdőcsomagot.

3. Nem minden hálózatban/MLM-ben van tárgy, amit eladsz, sokszor szolgáltatást vagy információt adsz el, azt pedig megkapod ingyen az előadáson.

4. Megcsinálták a Lyoness magyar változatát, a Sciennet-et, pont a hibák felismerése és kiiktatása eredményeként. Azonnal betiltották, ugyanis működött és helyi pénzként működött, (pillanatok alatt a fél ország benne volt) ami ugye a globális érdekekkel (bankszterek, maffiaállam) ellenkezik.

5. Az, hogy ismerem, nem jelenti, hogy dolgoztam is benne.

Pl. ha van egy Supershop-kártyád, máris benne vagy egy hálózatban.;) A Lyonessben ugyanígy van kártya, csak több a visszatérítés, mint a Supershop-nál, és hálózatszerűen göngyölődik. Semmit nem kell befektetned.

A fő hiba egyébként annyi majdnem MINDEN hálózatnál, hogy NEM IGAZ, hogy többet kereshetsz vele, mint más munkával - mert ugye ez a becsábítószöveg, hogy ez csak mellékállás, és fél kézzel felépíted magadnak a passzív jövedelmet más hivatás MELLETT. Lehet vele keresni, de ugyanannyit, mint mással, és csak annak való, aki szereti ezt, és nem munka mellett, hanem főállásként vágyik erre.

Ez a legfőbb észrevétel, és számomra perdöntő, és úgy gondolom, mások számára is ez a kulcsinfó, amit el tud mondani a Kérdező anyukájának mindenki, aki felhagyott az adott hálózatban való ügyködéssel.

Namost ha én nem vágyok ilyenre, miért is csinálnék egy ilyen céget??:)

Egyedül a Sciennet tudta azt az ígéretet teljesíteni, hogy önjáróra volt tervezve a hálózati hozadék, 50% befektetői tömeget eltartott az 50%-nyi hálózatépítő tag, és kb. havi 10%-ot hozott. A többinél nincsen ilyen sajátosság. Itt viszont tényleg pénzbeli befektetésről volt szó.

Olyan hálózat nem volt még a piacon, ahol sem napi min. 8 órát dolgozni, sem pénzt befektetni nem kellett volna, és mégis többet kerestél vele mint más főállású munkával. És előfordul, hogy a kettőt együtt kell.

2017. jan. 26. 13:37
 9/15 anonim ***** válasza:
Bocs, de rossz a rendszer, nekem lefagyott, nem mutatott küldést.
2017. jan. 26. 13:38
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat, bár sok hasznukat nem veszem. :D Itt nem hálózatról van szó, ez MLM, és utánajártam. Van termék, főállásként akarja végezni, és már most nem is tudom elképzelni, mennyi pénzt tett bele. :(

Az embereket meg igyekszem nem alábecsülni, de sok (ex-)MLM-essel találkoztam, és nem igazán képesek elismerni, hogy rosszul döntöttek. A terméket-céget hibáztatják esetleg.

2017. jan. 26. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!