Ti aggódnátok amiatt, hogy a fiatok nem tartana magánál készpénzt, hanem csak bankkártyát használna?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mindenhol tud vele vásárolni, amerre jár. Legyen az bolt, automata, a vonatjegyét is meg tudja venni, tud vele ételt rendelni, a szállását is tudja vele rendezni stb. Ha szükséges lenne, a taxit is ki tudná vele fizetni. Hátrány, illetve rossz gondolkodás szerintetek, vagy már tényleg olyan világban élünk, hogy nincs szükség készpénzre?2017. jan. 21. 10:56
1/26 anonim válasza:
Én sem tartok magamnál, mert teljesen felesleges.
Ha meg mégis találok olyan boltot, ahol nem lehet így fizetni, keresek egy automatát és meg is van oldva.
Miért kellene ilyen miatt aggódni?
3/26 anonim válasza:
Nem. Nálam hónapok óta nincs kp.
43N
5/26 anonim válasza:
Majd ha egyszer kellemetlen helyzetbe kerülsz emiatt, akkor onnantól kezdve fogsz magadnál tartani.
6/26 anonim válasza:
Kérdés, kinek mi a kellemetlen. Én is voltam már úgy, hogy nem volt nálam elég készpénz a szállásomra, mert a honlapjuk szerint elfogadják a bankkártyát, egyébként nem. Sétáltam 2 km-t egy atm-ig, ami nem működött, úgy a 10. emberrel tudtam közös nyelven, aki elmondta, merre van a közelben másik. Nem volt kellemetlenség. Ilyen az élet. Akadnak apróbb problémák, normális ember nem sápítozik, hanem megoldja.
7/26 anonim válasza:
Tipikus.Nincs semmi gond,akkor kreáljunk egyet.Miért gond ez?Már minden utca sarkon van ATM.Ha kézpénz kell,meg lwhet könnyen oldani
8/26 anonim válasza:
Nincs bankátyám.Nem is akarok.Feleségemnek van ő kártyával fizet ahol lehet de mindig van nála kp. is. Én a készpénzt szeretem.
9/26 Platypus válasza:
Nekem nincsenek ilyen elveim, szimplán elfelejtek néha elég KP-t tartani magamnál, és jó párszor hoztam magam kellemetlen helyzetbe. 2017 ide vagy oda, BP tele van olyan környékkel, ahol egyetlen boltban sem fogadják el a kártyát. Közlekedési csomópontoknál is. Maradtam már azért éhen, mert félórás távolságon belül nem találtam semmit, ahol elfogadták volna, pedig volt több kisbolt és pékség is a szórásban. Egyszerűen manapság a kisvállalkozóknak nem futja terminálra. Vidéken még rosszabb a helyzet. Éhen nyilván senki nem halt még kártya mellett, de adott esetben elég kényelmetlen helyzeteket lehet összehozni.
10/26 anonim válasza:
Szerintem jól teszi. Szinte mindenhol lehet vele fizetni és könnyebb is meg jobb is. Miért kell ezért aggódni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!