Ha iratok egy programozóval bérmunkában egy szoftvert, milyen jogi s egyéb eszközökkel s hogyan tudom megakadályozni, hogy ellopja, felhasználja?
Figyelt kérdés
Hisz ha pénzért írta meg lényegében eladta nekem, és lehet az a vásárlás feltétele hogy ő nem használhatja. De hogy mehet ilyesmi a gyakorlatban?2016. dec. 8. 01:21
21/24 anonim válasza:
"Elég világos, hogy ötletet nem tudsz levédeni."
Meg kéne tanulni az olvasottakat értelmezni is.
Hasznos lenne.
22/24 A kérdező kommentje:
akkor félreértettem, s mégis letudok?
2016. dec. 9. 00:01
23/24 anonim válasza:
Amire az illető hivatkozott, arra reagáltam.
Az pedig magyar fordításban annyi csak, hogy ha valaki megírta a világ első szövegszerkesztőjét, táblázatkezelőjét, böngésző vagy levelezőprogramját, akkor azt nemvédetheti le. Tehát más is írhat hasonló igényt kielégítő programokat.
Ettől még az egyedi, sajátos, értékes ötletek simán levédhetőek, de neked erre nincs igazán szükséged, mert az ötleted automatikusan jogi védelemben részesül (már ha valóban megfelel bizonyos kritériumoknak).
24/24 A kérdező kommentje:
sajnos nem felel meg. ezt már más is kitalálta.
2016. dec. 9. 07:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!