Ebayen rendeltem Kínából és már 34 napja várok a csomagra. Az eladó válaszát lent írtam, Karácsonyig megérkezik a csomag?
Az eladót megkérdeztem miért nem jött meg a csomag, azt mondta, ne aggódjak, megnézte nekem a csomagot és már megérkezett az országomba, a helyi posta hivatallal is kapcsolatba lépett akik 20 napon belül házhoz hozzák, várjak tovább ő garantálja hogy megérkezik.
Én nem gondoltam volna hogy ilyen lassú lesz a Magyar Posta. Mással is történt ilyen? Tartják magukat a 20 naphoz?
Sajnos hazudik az eladó... több okból is, de ez most lényegtelen.
45 napon belül tudod visszaszerezni a pénzedet az eBayen keresztül. Ebből még 11 nap van hátra. Tehát mindenképpen érdemes lenne case-t nyitni "item not received" miatt. Ha esetleg nem tudod, hogy mi ez, hol van és hogy működik, keress rá, mert sok helyen le van írva. Lényeg, hogy az eladó hülyének néz téged, és neked ezt nem kellene annyiban hagynod...
Miért biztos, hogy hazudik az eladó? Kínából jön, ami eleve sok idő, karácsony előtti forgalom van a postákon (ismerősöm is most küldte ki Amerikába a karácsonyi csomagot).
Ráadásul a kérdező meg nem írta, hogy mit rendelt és milyen értékben - simán lehet, hogy vámolják...
Gondolom hogy lepett kapcsolatba a magyar postahivatallal, ahol sok helyen magyarul nem beszelnek rendesen, nem hogy angolul vagy kinaiul. 😂
Dobd mar ide azt a tracking numbert legalabb, hadd lassunk mi is valamit, hatha egyutt okosabbak leszunk.
Kinabol sok ido mire megerkezik.
Otthon megallhat a vamon is.
A postarol 1-3 nap alatt kiszallitjak.
Ha a belepesnel allt meg akkor a NAV csucsul rajta 1-2 hetet, mire megkapod a felszolito levelet a vamolashoz. Ok felettebb gyorsan dolgoznak, es par karkotok kepesek heteket ulni, mert annak aztan kibaxzott nagy vamkotelessege van...
Mit rendeltel amugy?
Egyszer rendeltem CD-t az aliexpressen. Hong Kongból jött a cucc. Komolyan mondom 4 nap alatt a kezemben volt a motyó.
Még az nap repülőre rakták Frankfurtba. Onnan jött másnap Pestre. Lestem én is. És free shippinges volt.
Azt Frankfurtbol kuldtek akkor, nem?
Kerdezo akkor irj egy uzenetet az eladonak:
Hello!
Please send me the tracking number as soon as possible.
I have yet not received the item.
Aztan ha par napon belul nem ir semmit, indithatod az elharast h nem kaptad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!