Hogy működik pontosan a felmondás?
1 hete kezdtem dolgozni egy gyárban, 3 hónap próbaidővel. A szerződésben az van, hogy a felmondási idő 15 nap és ezalatt is be kell járni dolgozni. Ha én fel szeretnék mondani mert nem tetszik és/vagy nem bírnám, ugye elintézem a felmondást, és ha letelik a 15 nap, ott hagyhatom. A kérdésem lényege az lenne, hogy ezt a 15 napot, hogy fizetik? Ugyan úgy érkezik a számlára mint pl. a fizetés, hogy következő hónap elején, vagy miután ledolgoztam a 15 napot, elbírálják és kézhez kapom?
Elolvastam a szerződést viszont ezt nem írták le benne.
Ha már megvan a jogviszony és nincs kikötve, hogy az oktatás alatt nincs munkabér, akkor kifizetik.
Az első válaszomhoz csak annyit fűznék még hozzá, hogy a próbaidő alatt nincs 15 nap felmondási idő, ekkor persze nem fizetik ki a nem ledolgozott 15 napot (csak hogy egyértelmű legyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!