Milyen egy hagyományos zsidó háztartás pénzügyi beosztása?
Hány fős a család, milyen életkorúak, hol laknak és mennyit oszthatnak be?
Ezek tudta nélkül nincs mit és hogyan beosztani.
.
Mit értesz "hagyományos" alatt?
Netán azt, akinek valamelyik felmenője zsidó volt és ezért a hagyomány miatt ő is zsidónak számít (akkor is, ha nem tud róla!), vagy pedig a hagyományokhoz hű ortodox családról van szó?
Én zsidó vagyok, de nem emiatt spórolok, pl ikertesóm mindent elkölt.
Ruhát használtan, ételt magadnak főzöl (300.-Ft),BKV kocsi helyett, no cigi, alkoholt boltból, szórakozóhelyen mx 1 sör/bor, filmet netről, programok nem fizetőswek (túrázom, nyelv és játékkklubba járok), könyvet könyvtárból, lakás többedmagaddal stb.
Havi 250.000.-t keresek (Bp-en ez nem magas fizu).
Havi 80.000.-Ft a kiadásom, 190.000 megy havi megtakaritásra (részvény 85%, 15% Cetelem).
Időnként adok vérplazmát (+10.000.-Ft/hó) és megyek közv. kutatásra (8.000.-Ft/hó) meg elVaterázok valamit.
A kulcs az, hogy mindennél van olcsóbb.
minek drága étterem (5000.-),ha van olcsóbb? (3000.-Ft)
Minek étterem, ha rendelhetsz Netfutárral? (2000.-)
Minnek rendelsz, ha van időd/kedved főzni? (900.-Ft)
Minek főznél drágán, ha lehet olcsóbban is? (250.-FT)
Kiadásom: 55.000.-Ft lakhatásra, 25.000.-Ft egyéb (telekomm, nyelvtanfolyam, szorakozás, ruha, kozmetika)
Kn 2,400.000.-Ft-ot takartok meg évente és 5-7%-ot hoznak a részvényeim, eddig 19 milliom van, 32 éves vagyok.
De gyerek nélkül persze.:)
Nagyon egyszerű!
Tudják, mekkora a takarójuk és csak addig nyújtózkodnak, ameddig az ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!