Mit lehet azzal csinálni ha alig bírom visszafogni azt interjún, hogy ne legyek cinikus?
2 éve keresek munkát. Persze ez alatt az idő alatt rövid ideig volt munkám. (feladatköröm megszűnt, előtte való munkahelyemen felmondtam hogy átmenjek az előbb említett helyre)
Viszont mindig olyan idétlen kérdéseket tesznek fel, hogy hihetetlen. Életrajzban látják, hogy elég magas óraszámban tanultam szám techet. (és feltételezhető lenne, hogy el is mélyül az ember ilyenkor benne) De azért olyan kérdéseket feltesz, hogy van ecdl bizonyítványod? mennyire tudod használni az officet? milyen függvényeket ismersz?
Ilyenekre lehet pl:. olyat mondani, hogy mivel elég sok mindent tanultunk nem kellene problémát okoznia semminek benne?
"2 éve keresek munkát."
Van még kérdésed? Ha ez nem győz meg, hogy ne légy cinikus, akkor semmi.
Nő vagyok....
Egyébként ha normális vagyok (nincs cinizmus stb) akkor meg azzal kezdenek (10percet se vagyok benn tényleg) jajj tapasztalat híjján nem kellesz. És dominánsan ez szokott lenni mert egy tapasztalatlan ember senkinek se kell
"Van ECDL bizonyítványod?"
"Nincs. De ha azt kérdezi, kisujjamban van-e, amit az
ECDL ad, a válasz igen."
"Mennyire tudod használni az office-t?"
"Mondja meg, mit kell benne megcsinálni, és megcsinálom."
"Milyen függvényeket ismersz?"
"Elég tág a kérdés, milyen feladat konkrét megoldásához
kell a függvény? Mert akkor azokat sorolom"
Egyébként az ECDL tananyagot megnéztem, és sírtam :)
Én erre azt mondom, hogy van, amikor az interjúztató nem olvasta végig az önéletrajzodat, azért kérdez marhaságokat. Ez is bosszantó, persze, mert ha már odamegy az ember,készül, szerintem az lenne a minimum, hogy elolvassák. De azért ilyenkor még nem biztos, hogy veszett az ügy, tehát nem kell megsértődni.
Van amikor meg csak kirakatinterjú, ezt kb. az első 5 percben le lehet szűrni, ilyenkor meg ne fogd vissza a cinikusságodat. Ha úgysem akar felvenni, legalább érezze magát ő is kellemetlenül.
#4 kb.nálunk középsuliba (talán 9 be említették, hogy jó lenne és azok akik nem szám tech osztályba jártak => közük nem lett hozzá) azok eljártak meg az idősebb generáció hogy valamennyire tudják kezelni a gépet.
Viszont nálunk meg is mondták, hogy azért van max javasolva, hogy a vizsgahelyzetet szokjuk meg.
ECDL vizsga? WTf? Hol kérnek ilyet? Már 10 éve sem érdekelt senkit, mert kb. annyit is ér.
Ha kérdezik milyen függvényeket ismersz akkor kérdezd meg, hogy milyen feladatra? Csak mert ez a kérdés kb. olyan, mint hogy mivel takarítasz - mit? Üveget? Padlót? Ruhát? Falat? Zsírosat? Nedveset? Port?
hallod az interjúkon eléggé lábtörlőként bánnak az emberrel, ugyhogy én nem tartom méltatlannak, ha a munkavállaló is cinikus.
amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten...
...én is lerugnám a vérbe sokszor a kis HR nőcskéket, akiknek foggggalmuk nincsen a munkáról, de kóstolgatják az embert...vállalhatatlan stilusban sokszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!