Fogyasztóvédelem tud-e segíteni?
Interneten rendeltem egy termeket, elore utalassal, viszont a kiszallitott termeknek koze nem volt ahhoz a kephez, amit a honlapon kozoltek rola, vagyis teljesen mast kuldtek ki. Raadasul ossze vissza van karcolva.
Irtam nekik, hogy elnek az elallasi joggal, amit ok csak akkor teljesitenek ha visszakuldom a termeket, viszont a posta koltseget nem akarjak allni, csak a vetelarat kuldenek vissza. Magyaran bukok ezer forintokat, mert ok konkretan megvezettek.
Fogyaszto vedelem tud ilyen esetben segiteni, esetleg hogyan lehetne nyomast gyakorolni a forgalmazora?
A valaszokat koszonom, elnezest az ekezetekert - telefonrol irok.
Mielőtt a fogyasztóvédelemhez mennél, fontos lenne tudni, hogy milyen oldalon és kitől rendelted(magánember vagy cég?) Használt terméket vettél vagy újat?
A visszaküldés költségét valóban mindig a vevőnek kell állni, , s ráadásul úgy kell feladni (saját érdekedben), hogy biztosan megkapja az eladó. Pl. ha feladod sima levélként - mivel nem tudom, mi az, ezért írom ezt - és elveszik, akkor az eladó semmikor sem fogja visszafizetni Neked a pénzt, mert nem kapta vissza a terméket.
Ha viszont ajánlottan adod fel, (vagy csomag), akkor az átvételnél alá kell írni, így nyoma van, hogy visszaért.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Konkrétan edénykészletről van szó, webáruházból rendeltem, ahol konkrét márka és típus nem volt egyértelműen meghatározva, leírva; viszont a mellékelt fotóról jól leolvasható a készlet valamennyi darabján a gyártó - egy elég minőségi (az asszony szerint, én nem értek hozzá). Csakis emiatt adtam le a rendelést.
Erre kiküldenek egy teljesen más márkájú terméket, darabszámra megegyezett ugyan, de utánajárva tudom hogy a fotón feltüntetett és a küldött márkájú termékek közt sokezer forintos különbség van.
Ezek nem kicsit érzem igazságtalannak, hogy nem elég hogy megvezetnek, még újabb költségbe vagyok kénytelen verni magam a cég vélhetően szándékos szemétsége miatt.
#2. válaszoló kérdésre válaszolva: csomagként adnám fel az anyagot, Postai futárszolgálattal, ahogy a cég küldte anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!