A volt barátom régebben adott pénzt az autóm vásárlásakor és most, hogy vége a kapcsolatunknak követeli tőlem és polgári perrel fenyegetőzik, mit tegyek?
"hacsak az ex nem küld rá verőlegényeket"
Hacsak... hacsak...
Oszt ha mégiscsak, akkor meg beázik a tető.
Kérdező, mi lesz, ha 2 markos verőlegény jól beáztatja a tetőt?
Nem lesz belőle semmi? :) Nem is értem az ilyen válaszokat... Én speciel rászánnám azt a párezret, hogy a fizetési meghagyást kiállítsa a közjegyző, aztán majd meglátjuk. Lehet, hogy csak legyint rá egyet, és hagyja jogerőre emelkedni... Ha ellentmond még mindig eldönthetem, perre megyek-e és próbálom bizonyítani a jogügylet létrejöttét.
Sajnos komoly gond, hogy itt csak "legyintenek" mindenre, hogy ó hát az úgy sem éri meg. Harmincezernél lehet tanulópénz, de itt egy nullával több van.
A vagyonosodási vizsgálat a történetben egy mellékes szál, szerintem SENKI nem szereti, ha negatív kontextusban kerül elő a neve egy beadványban a NAV-nál...
Nos, ez így működik, de továbbra is azt mondom, hogy jogosan követeli vissza.
Azt, hogy kölcsön volt vagy ajándék, le kellett volna papírozni.
Mindkét esetet. Utólag te azt mondod, ajándék volt, de látod, ő meg nem ezt mondja, ilyenkor nincs, aki igazságot tegyen, jogilag nem is lehet.
Ha nincs róla papír, akkor visszakövetelheti, feltéve, hogy elismered.
Én úgy gondolom, valóban nem lesz belőle semmi, még ha van is rá jogilag lehetősége.
Ilyenkor az ember tényleg csak annyit akar, hogy megkeserítse a másik napjait, borsot törjön az orra alá.
És ha el is megy és küld egy papírt, akkor mi van? Azt mondod, fogalmad sincs, mire gondol. Itt le is zárult, az atyaúristen sem fog igazságot tenni.
Azt hiszem, mindent tisztáztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!