Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért ilyen nehéz eladni...

Miért ilyen nehéz eladni dolgokat?

Figyelt kérdés

Van egy Samsung full HD tvm, kb 2 éve vásároltam, 80 cm képátmérő, van rajat usb hdmi, még az oldal keretén is rajta van a gyári fólia, Egy műszaki bizományiba levelet írtam, és nevetségesen 20 ezer ftot ajánlottak érte, és még ők akartak lehúzni, azt írták hogy bevihetem, kiteszik 30 napig, és ha lesz jelentkező rá eladják. de ha nem akkor vissza vásárolhatom tőlük. Szánalmas! Egyáltalán miért működnek ilyen vállalatok, ahol nem az ember érdekeit képviselik, hanem még le is akarják húzni?.

Felhívtam egy másikat jófogáson hirdette hogy mindenféle lcd led tvt beszámítanak. Felhívtam, kérdezte milyen értékben adnám. Én akkor persze visszafogottan mondtam hogy 50e ft. Erre mondja, hogy jólvan, megbeszéli kollegájával és majd visszacsörögnek.

Itt is.. Mi a fszmért mond olyat amihez nem tudják tartani magukat. Miért nem mondja azt egyenesen hogy Köszönöm de nem?!

De alapból, miért megy ilyen nehezen, hol ott egy teljesen korszerű jó állapotú eszközről van szó, s filléreket fizetnének érte. De miért? oké tele van a boltok polca is ilyen olcsóbb kategoriás szabadon hozzáférhető termékekkel újonnan, de akkor is.. Mi kell hogy el lehessen adni, Fél milliós dolog kell hogy legyen, olyan amiből nincs mindenkinek?

2016. szept. 12. 11:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig a 4-es vagyok:

"45ér?? Ennek a tvnek piaci ára 80000 ft körül volt, még pár hónappal ezelőtt, én akciósan 72000 Ftért vettem. "

Hiába írod, hogy a piaci ára ennyi és ennyi pár hónapja, mikor Te már 2 ÉVE VETTED és HASZNÁLTAD. És NINCS rá GARANCIA.

Ha én most megvenném Tőled mondjuk 50 ezerért és 1 hónap múlva elromlik, mit csinálhatok? Semmit, illetve drága pénzen megjavíttathatom a szerelővel: kiszállási díj 5 ezernél kezdődik + anyagköltség, munkadíj 10-15 ezer ft minimum, tehát ráköltöttem összesen 65 ezret. 68 ezerért vadi újat kapok, 2 év garanciával. Akkor melyiket fogom megvenni?

2016. szept. 12. 11:56
 12/23 A kérdező kommentje:
Miért romlik el? az ilyen tvket évtizedekre gyártják. Nem is tűzhely fölött kell tvt nézni meg nem székre tenni hogy leessen, aztán arra lehessen fogni hogy elromlott meg sz.rt adtak..
2016. szept. 12. 11:59
 13/23 A kérdező kommentje:
de értem én hogy mit mondasz.. najolvan, hát akkor kénytelen leszek lejjebb adni az árán, csak számomra érthetettlen.. de most már én is úgy fogom venni a dolgokat, hogy ne számitsak rá hogy felét visszakapom
2016. szept. 12. 12:06
 14/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"az ilyen tvket évtizedekre gyártják."

Max 5 évre. De inkább annyira sem. Nem érdeke a gyártóknak évtizedekig működő eszközöket gyártani.

Fogadd el, hogy szinte bármilyen műszaki cikket veszel, nem két évesen, de pár hónaposan is a felét éri.

2016. szept. 12. 12:09
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"de most már én is úgy fogom venni a dolgokat, hogy ne számitsak rá hogy felét visszakapom"

72-ért vetted és ki vagy akadva, hogy 45-ért eladhatnád? Az több is mint a fele :D

Basszus! Használt! Nem is egy-két hónapos, hanem 2 éves!!!

Gondolom, ha venni szeretnél valamit, te lennél a legjobban kiakadva, hogy hogy meri valaki a 2 éves tévéjét 70-ért hirdetni, amikor újonnan is csak 80, és akciósan meg lehet venni 72-ért is.

2016. szept. 12. 12:09
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

évtizedekre....?

hol élsz te?

fogyasztói társadalom van! 3-5 év max!

7 év után garantáltan kuka!

Azon kivül éve vetted, 80-ért illetve már csak 72...

Komolyan 2 év után még annyit akarsz érte kapni, mint vetted?

45-ért jó eséllyel megveszik, de 55-t én biztos nem adnék már érte.

2016. szept. 12. 12:15
 17/23 anonim ***** válasza:
69%

Ja és mellékesen ha 2 éve volt 80, nem lehet valami nagy szám.

Írd le szépen a típusát.

2016. szept. 12. 12:18
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező látom te nagyon nem vagy képben :D 45-ért akarsz eladni egy 2 éves használt tv-t, miközben 72-ért vetted? Apám ez max 20-25, többet nem adnék érte.

És igen, autóval is így van. Ezek használati cikkek, nem befektetések. Pár év múlva töredéke lesz az értéke.

2016. szept. 12. 12:40
 19/23 anonim ***** válasza:
83%

Na igen, autót is kihozod a szalonból már csomót csökken az ára.

3,7 millás zsír új Toyota 3,2 milláért ment csak el.

holott 50 km se volt benne.

2016. szept. 12. 12:49
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

"szinte új állapotba van, semmi hibája, és fele annyiért se tudom eladni"

Fele annyiért azt az okos TV-t vettem, ami mintadarabként ment egy hónapot a szaküzletben, és a megsérült dobozába csomagolták vissza, és 2 év garral!

Modern típus, egy hónap használat után.

Ezt vettem féláron.

Ha a te TV-det most lehetne újonnan kapni 2 év garral, akkor a két évvel ezelőtti ár 30-40%áért lehetne újonnan megvenni. Nem használtan! Újonnan.

[2 éve újonnan garanciával egy Lumia 1020-as telefont 196 ezer forintért vettem. Most újonnan, garanciával 75 ezer forintért tudnám megvenni. Az én kétéves, megkímélt karcmentes készülékemet már 10 ezer forintért sem venné meg senki. Ilyen a XXI. század kedves barátom.]

2016. szept. 12. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!