Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Azonnali hatályú felmondásnak...

Azonnali hatályú felmondásnak hogyan kellene kinéznie?

Figyelt kérdés
2016. szept. 6. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Neved

Kijelented, hogy felmondasz az adott időben, azonnal

Megindoklod, hogy miért (azonnali hatályúnál kell)

Aláírod

Keltezed

2016. szept. 6. 17:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Azonnali hatályúnál pont hogy nem kell ez tuti...
2016. szept. 6. 17:52
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

Azonnali hatállyal 2 esetben lehet felmondani indoklás nélkül:

- próbaidő alatt - ezt mindkét fél megteheti;

- ha határozott idejű a szerződés - ezt a munkáltató teheti meg, és keletkezik fizetési kötelezettsége.

[Mt. 79. §]

Egyébként az azonnali hatályú felmondást meg kell indokolni. És az sem mindegy, mivel, hiszen a törvény szerinte az azonnal hatályú felmondást csak ebben a két esetben lehet alkalmazni:

- munkaviszonyból származó lényeges kötelezettség szándékos vagy súlyos gondatlanságból fakadó megszegése;

- olyan magatartás tanúsítása, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

[Mt. 78. §]

Egyéb esetben az azonnali hatályú felmondás gyakorlása jogellenes.

2016. szept. 6. 18:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Attól, hogy ide bemásolod a mtk. -t nem tudom mit írjak. És még mindig nem tudom, hogy kéne kinéznie. (a forma az úgy ahogy meg van de a szöveg...) És csak abban erősítettél meg, hogy igen nem kell megindokolnom...
2016. szept. 6. 19:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem másoltam be, hanem leírtam a lényeget. Alátámasztva az Mt.-ből hivatkozással. De azért kedves tőled, hogy a segítségemet megköszönöd.

Tehát próbaidőn vagy? Akkor az indokot hagyd ki, amúgy meg amit az első írt, az teljesen jó. Én még beleírnék egy jogszabály hivatkozást is, de ahogy érzed.

Pl:

-----------------

Alulírott, Gipsz Jakab, az Mt. 79. § (1) b) alapján azonnali hatállyal felmondok.

Karakószörcsök, 2016. szeptember 6.

(aláírás)

2016. szept. 6. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!