Azonnali hatályú felmondásnak hogyan kellene kinéznie?
Neved
Kijelented, hogy felmondasz az adott időben, azonnal
Megindoklod, hogy miért (azonnali hatályúnál kell)
Aláírod
Keltezed
Azonnali hatállyal 2 esetben lehet felmondani indoklás nélkül:
- próbaidő alatt - ezt mindkét fél megteheti;
- ha határozott idejű a szerződés - ezt a munkáltató teheti meg, és keletkezik fizetési kötelezettsége.
[Mt. 79. §]
Egyébként az azonnali hatályú felmondást meg kell indokolni. És az sem mindegy, mivel, hiszen a törvény szerinte az azonnal hatályú felmondást csak ebben a két esetben lehet alkalmazni:
- munkaviszonyból származó lényeges kötelezettség szándékos vagy súlyos gondatlanságból fakadó megszegése;
- olyan magatartás tanúsítása, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
[Mt. 78. §]
Egyéb esetben az azonnali hatályú felmondás gyakorlása jogellenes.
Nem másoltam be, hanem leírtam a lényeget. Alátámasztva az Mt.-ből hivatkozással. De azért kedves tőled, hogy a segítségemet megköszönöd.
Tehát próbaidőn vagy? Akkor az indokot hagyd ki, amúgy meg amit az első írt, az teljesen jó. Én még beleírnék egy jogszabály hivatkozást is, de ahogy érzed.
Pl:
-----------------
Alulírott, Gipsz Jakab, az Mt. 79. § (1) b) alapján azonnali hatállyal felmondok.
Karakószörcsök, 2016. szeptember 6.
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!