Átvertek a vaterán. Segítség! Többi lent!?
Nem tudom, erre az esetre érvényes lehet-e a csalás fogalma, de talán ez alapján tehetsz feljelentést:
"373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."
A rendőrség bankszámlaszám alapján meg tudja szerezni a banktól az adatait és be tudja hívni kihallgatásra, aztán vagy lesz belőle bírósági ügy, vagy nem. A hirdetéséről jó lenne, ha lenne képernyőfotód, ahol a telefont hibátlanul működőnek mutatja be.
Ki kell nyomtatni az aukciót, hogy legyen bizonyítékod a leírásról és úgy megpróbálhatod a rendőrségi feljelentést - bár ez inkább fogyasztóvédelemhez tartozik, szerintem...
Nem tudom, milyen csomagolásban volt a telefon és nem védem az eladót, de ilyenkor elég nehéz bebizonyítani, hogy hibásan adta fel - hiszen útközben a postai dobálástól is sérülhetett.
Egyértelműen átverés. Olvasd át a vatera szabályzatát, írj a vaterának, a rendőrségnek és a banknak, ahonnan az utalást végezted.
Talán még valahol találsz is egy sort, ami arról ír, hogy adott ideig panasz esetén köteles visszavenni a terméket az eladó.
A bank zárolhatná a kétséges pénzt a számlájáról, amíg nem tisztázódik az ügy (gondolom csak rendőrség vagy vatera kérésére tennék ezt meg)
esélytelen.
ez max polgári peres eljárás lehet. Még azt se tudod bizonyítani, hogy a nálad lévő telefont vetted tőle, hacsak nem írtatok alá egy adásvételit amin rajta van az imei, gyártási szám.
szóval, tanulópénz.
3-asnak, csak a tisztánlátás végett:
magánszemély nem köteles visszavenni a terméket és a bank nem fogja zárolni ezt az összeget.
Kérdezőnek:
Azon sem lepődnék meg, ha a rendőrség nem foglalkozna vele - ugyanis ez nem csalás (a telefont megkapta, nem téglát, papírt vagy semmit sem kapott), hanem max. hibás teljesítés - ha egyáltalán tényleg hibásan küldte el az eladó.
A Vaterának viszont tényleg írd meg, mert ha mással is megcsinálja, akkor ők tudnak intézkedni + kitiltják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!