Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átvertek a vaterán. Segítség!...

Átvertek a vaterán. Segítség! Többi lent!?

Figyelt kérdés
Szóval előre utalással rendeltem egy telefont, meg is jött de amikor elkezdtem használni akkor az érintőképernyő katasztrófa volt. Nem volt törött egy karc se volt a telefonon, de 10 érintésből 7-et nem érzékelt a telefon, de erről nem írt az illető. Gondolom érintőpanel hiba lehet mert nagyon nehezen érzékel. Garanciát nem vállalt, de írtam neki, hogy fizesse vissza a pénzt, azt írta, hogy ilyen hibáról nem tud és már megvettem,erre visszaírtam ha nem utalja vissza, megyek a rendőrségre, ő meg jött azzal,hogy a rendőrök semmit se tesznek vele mert nem lopott meg azt a terméket küldte ami a képen volt. Ez igaz de a hibáit nem tüntette fel. Mit tudnak vele a rendőrök csinálni ha feljelentem? Nevét, Számlaszámát, lakcímből pedig csak a várost tudom. 71 ezer forintért vettem meg az általa "hibátlanul működő" telefont.
2016. aug. 21. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, erre az esetre érvényes lehet-e a csalás fogalma, de talán ez alapján tehetsz feljelentést:

"373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

A rendőrség bankszámlaszám alapján meg tudja szerezni a banktól az adatait és be tudja hívni kihallgatásra, aztán vagy lesz belőle bírósági ügy, vagy nem. A hirdetéséről jó lenne, ha lenne képernyőfotód, ahol a telefont hibátlanul működőnek mutatja be.

2016. aug. 21. 21:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ki kell nyomtatni az aukciót, hogy legyen bizonyítékod a leírásról és úgy megpróbálhatod a rendőrségi feljelentést - bár ez inkább fogyasztóvédelemhez tartozik, szerintem...

Nem tudom, milyen csomagolásban volt a telefon és nem védem az eladót, de ilyenkor elég nehéz bebizonyítani, hogy hibásan adta fel - hiszen útközben a postai dobálástól is sérülhetett.

2016. aug. 21. 21:43
 3/7 anonim válasza:
52%

Egyértelműen átverés. Olvasd át a vatera szabályzatát, írj a vaterának, a rendőrségnek és a banknak, ahonnan az utalást végezted.

Talán még valahol találsz is egy sort, ami arról ír, hogy adott ideig panasz esetén köteles visszavenni a terméket az eladó.

A bank zárolhatná a kétséges pénzt a számlájáról, amíg nem tisztázódik az ügy (gondolom csak rendőrség vagy vatera kérésére tennék ezt meg)

2016. aug. 21. 21:45
 4/7 anonim ***** válasza:

esélytelen.

ez max polgári peres eljárás lehet. Még azt se tudod bizonyítani, hogy a nálad lévő telefont vetted tőle, hacsak nem írtatok alá egy adásvételit amin rajta van az imei, gyártási szám.

szóval, tanulópénz.

2016. aug. 21. 22:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy valami klón telefont vettél, aminek rosszabb minőségű, rezisztív kijelzője van? Amm valószínűleg buktad, mert a magánszemély nem kell, hogy garanciát vállaljon. Érdekes lenne látni a hirdetés szövegét, és hogy mit vettél pontosan.
2016. aug. 21. 23:00
 6/7 anonim ***** válasza:

3-asnak, csak a tisztánlátás végett:

magánszemély nem köteles visszavenni a terméket és a bank nem fogja zárolni ezt az összeget.

Kérdezőnek:

Azon sem lepődnék meg, ha a rendőrség nem foglalkozna vele - ugyanis ez nem csalás (a telefont megkapta, nem téglát, papírt vagy semmit sem kapott), hanem max. hibás teljesítés - ha egyáltalán tényleg hibásan küldte el az eladó.

A Vaterának viszont tényleg írd meg, mert ha mással is megcsinálja, akkor ők tudnak intézkedni + kitiltják.

2016. aug. 22. 09:15
 7/7 anc ***** válasza:
fogyasztóvédelem? :/
2016. aug. 24. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!