Ti mit gondoltok erről? Helyes, hogy nem engedik meg/nem foglalkoznak a problémámmal? (sportfogadás)
2 éve (14 éves koromban) rengeteget fogadtam. Hónapokon keresztül minden hétvégén eljártam bulizni, de nem a saját pénzemet ittam el/ittuk el a spanokkal, hanem amit nyertem akkor még TippMix-en. A tétjeimhez képest rengeteg pénzt nyertem (egyáltalán nem volt sok pénz, csak a %-os profit volt nagy). El akarok kezdeni ismét fogadni, csak Unibeten, de visszaforgatnám a profit nagy részét, nem úgy, ahogy 2 éve tettem. Egész nyáron erre kértem anyut (hiszen én 16 évesen nem regisztrálhatok ilyen oldalra), de egyáltalán nem érdekelte. Próbáltam rendesen viselkedni, segíteni neki rengeteg dologban, gondoltam hátha megváltozik a véleménye. Folyamatosan más kifogásokkal jött. Mostanában elkezdett azzal cseszegetni, hogy nincsenek barátaim, nem voltam sehol nyáron, meg hogy milyen gyerek vagyok aki egész nap otthon ül. Számtalanszor elmondtam már neki, hogy azért nem megyek el bulizni, mert nincs rá pénzem, tőle meg nem akarok kérni, mert szerintem az gáz.
Apu azt mondta, hogy az ő nevével meg a kártyájával nyugodtan játszhatok, de amikor megkértem, hogy adja oda a kártyáját, akkor jöttek a kifogások az ő részéről is...
Szerintetek igazuk van, hogy gyakorlatilag nem engednek pénzhez jutni, vagy nem?
(b4szki de hosszúra sikeredett, sok a felesleges infó :'D remélem megbocsátotok, elég késő van már :D)
"Sokan a sportfogadást, a tőzsdézést, a pókerezést is "játék"-nak tartják. "
Az is. Csak mondjuk a póker - egy profi számára - csak részben szerencsejáték. Nagyon komoly matematika áll mögötte. A tőzsde meg 60%-ban pénzügy, 30%-ban matek, és 10%-ban szerencse. Már ha profi csinálja, és nem olyan, aki életében nem látott még egy árfolyamgörbét sem.
Játék és játék között is van különbség.
Sőt... Lionel Messi is "csak" játszik. Meg én is játszok, amikor online sakkozok. Csak ő a világ legjobbja, én meg egy kis hobbijátékos vagyok. És mint mondtam, játék és játék között is van különbség. Na, meg az emberek tehetsége, és hozzáértése között is.
"Az én véleményem szerint nem baj, ha egy olyan ember, aki felkészült, és van érzéke mindehhez, nem a kapálásból akar megélni."
A világ pedig nem fekete-fehér. Nem csak hazárdjátékosok, és napszámosok léteznek.
#30: Abban tényleg igazad van, hogy a pszichológiai/pszichiátriai szakmának még van hová fejlődnie. Ha bemész kivizsgáltatni magad, 99,9%, hogy valamivel diagnosztizálnak. Nem mondom, hogy minden pszichiáter ilyen, de azért a nagy többség eleve úgy áll hozzá, hogy biztos beteg vagy. Pláne, ha valamiben eltérsz a nagy átlagtól. Teljesen ártalmatlan egyedi jellemvonásokat is szeretnek betegségnek címkézni. Ami rohadtul káros.
De ettől függetlenül bizony léteznek mentális beteségek. Csak nem kéne egyből mindenkire ráaggatni.
"Azok a profik, akik euró százezreket profitálnak évente :D"
Nyugi, te nem fogsz.
Sőt, ismerni sem fogsz ilyet.
"Mindig egy meccsen megy el mindegyik 7-8 meccses kötésük."
Most mondjam azt, hogy egy profi nem fog nyolcas kötésben játszani?
És hogy mi a fenéért válaszolok egy több éves kérdésre?
Mert tudom, hogy mások is olvasni fogják, mert sajnos rengetegen gondolják azt, hogy majd ők ebből kiskirály módjára megélnek.
Jobb esetben ők csak tinik, vagy fiatal felnőttek, akik az első blama után belátják, hogy ez nem így működik.
Rosszab besetben pedig családos felnőttek, akiknek az egész családjuk sz*pni fog a bal**szságuk miatt.
Nézd kérdező, annyit lehet tenni, hogy megkéred Édesapádat, hogy egy társ-számlát hozzon létre. Az én számlavezetőm az OTP. Van egy számlám és egy alszámlám. Kettő virtuális webkártyát (Maestro) szerettem volna, csak így tudták megoldani. Az egyik az enyém, a másikat a fiam használja. Az SMS az én telefonomra jön. Ha a fiam ügyködik, akkor továbbküldöm az SMS-t az ő telefonjára.
Így meg lehetne oldani, hogy két kvázi elkülönített számla és kártya legyen. A pénzek ne keveredjenek. Külön nyilvántartás legyen. Ne tudj többet költeni, mint amennyid van. Nyilván az alszámlát te finanszíroznád, és vállalnál felelősséget érte. Beszéld meg Édesapáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!