Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről?...

Ti mit gondoltok erről? Helyes, hogy nem engedik meg/nem foglalkoznak a problémámmal? (sportfogadás)

Figyelt kérdés

2 éve (14 éves koromban) rengeteget fogadtam. Hónapokon keresztül minden hétvégén eljártam bulizni, de nem a saját pénzemet ittam el/ittuk el a spanokkal, hanem amit nyertem akkor még TippMix-en. A tétjeimhez képest rengeteg pénzt nyertem (egyáltalán nem volt sok pénz, csak a %-os profit volt nagy). El akarok kezdeni ismét fogadni, csak Unibeten, de visszaforgatnám a profit nagy részét, nem úgy, ahogy 2 éve tettem. Egész nyáron erre kértem anyut (hiszen én 16 évesen nem regisztrálhatok ilyen oldalra), de egyáltalán nem érdekelte. Próbáltam rendesen viselkedni, segíteni neki rengeteg dologban, gondoltam hátha megváltozik a véleménye. Folyamatosan más kifogásokkal jött. Mostanában elkezdett azzal cseszegetni, hogy nincsenek barátaim, nem voltam sehol nyáron, meg hogy milyen gyerek vagyok aki egész nap otthon ül. Számtalanszor elmondtam már neki, hogy azért nem megyek el bulizni, mert nincs rá pénzem, tőle meg nem akarok kérni, mert szerintem az gáz.

Apu azt mondta, hogy az ő nevével meg a kártyájával nyugodtan játszhatok, de amikor megkértem, hogy adja oda a kártyáját, akkor jöttek a kifogások az ő részéről is...

Szerintetek igazuk van, hogy gyakorlatilag nem engednek pénzhez jutni, vagy nem?

(b4szki de hosszúra sikeredett, sok a felesleges infó :'D remélem megbocsátotok, elég késő van már :D)

2016. aug. 16. 00:04
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy tilos. Ezért is egy szar ország M.o. Bezzeg Ausztriában még cigit is vehetnék :D

Amúgy tudom magamról, hogy nem lenne ilyen problémám. Sosem okozott a kockázat, az izgalom örömöt nekem, hanem mindig a pénznek örültem, amit nyertem. Mindenesetre érdekes az álláspontod utolsó, köszönöm hogy kifejtetted.

2016. aug. 19. 21:55
 22/42 anonim ***** válasza:
11%

Kedves kérdező!

A szüleid azt mondnak, ami hallannak vagy làtnak. Ezért nem lehet őket elitélni. Felelősségteljesen gondolkodnak, de nem rendelkeznek kellő információval.

Az igazán profi fogadó ritka, mint a fehér holló.

De ez nem jelenti azt, hogy neked nem sikerülne.

Az emberek 99 %-a kèptelen lenne arra, hogy nyereséges legyen. Inkább, saját magukból kiindulva elítélik, ezt a fajta pénzkeresetet.

Fogalmuk sincs, hogy mi az, hogy pénzügyi stratégia, pszichológiai szabályrendszer, kiválasztási rendszer.

Nagyon jól teszed, hogy papíron vezeted a tippjeidet! Ha ez függőség, akkor az is függőség, amikor egy feltaláló éjjel, nappal dolgozik a találmányán. A másik, ha ezt tudatosan teszed, akkor nem függőség, mert van egy célod, amit elszertnél vele érni.

A fogadók 90 %-a szerintem függő. Itt arra gondolok, hogy nincs jelen egy tudatosan megtervezett stratégia, hanem ész nélkül fogadnak, érzelmi alapon.

A stratégiád akkor mondható jónak, ha legalább 6-12 hónapig folyamatosan hozza az eredményt. Minimum 500-1000 meccsről beszélünk.

Én nem azt mondom, hogy kockáztasd a pénzed, ha majd tudsz fogadni, hanem azt, ha sportfogadással szeretnél foglalkozni, akkor tudd mindig, hogy mit?, miért?, hogyan? csinálsz és ne azért fogadj, mert valaki adott egy tippet vagy mert érzel valamit! Ez nagyon fontos!

Bármit is teszel, mindig tedd fel magadnak ezt a kérdést. Logikus ez? Mi kerülheti el a figyelmem?

Sok sikert kívánok!

2016. okt. 1. 22:32
 23/42 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszi az értelmes választ.

Kár, hogy kevés az ilyen ember itt :D

2016. okt. 2. 20:46
 24/42 anonim ***** válasza:

A szerencsejáték hosszútávon mindig bukta.Igen a sportfogadás is.Mind1 ki mit állít,sajnos így van.

Egy valaki tud belőle megélni,azt itthon úgy hívják: Szerencsejáték Zrt.(csak érdekesség képpen 2011-ben nettó 7,5 milliárd nyereséggel zártak)

2016. okt. 10. 01:03
 25/42 A kérdező kommentje:
Mivel a szerencsejáték zrt-nél is emberek dolgoznak (bukik), ezért ők is tévedhetnek az oddsokkal kapcsolatban. Számításaim szerint, ha az ő tévedéseiket kihasználva hosszútávon fogadunk, nyereségesek leszünk, nem pedig veszteségesek. Persze ehhez legalább olyan szintű hozzáértés kell, mint a sportfogadó irodáknál dolgozó emberkéknek van.
2016. okt. 10. 01:16
 26/42 anonim ***** válasza:

A bukik sem tudják mi lesz az eredmény, csak ezerféle szempont alapján vizsgálnak egy meccset, aminek a célja, hogy lehetőleg jól lőjék be a szorzót.

Például egy Real-Barca meccsen, a Barcanak ne 1.05-ös szorzót adjanak kimenetelre.

A fogadóiroda (buki) sem jövőbelátó, csak mindig úgy állítják a szorzókat, hogy bármi is legyen az eredmény, ők nyerjenek.

Eddig a sportarbitrázsról tudtam, amivel meglehetett verni a fogadóirodákat.Szóval nem állja meg a helyét, hogy nincs ellenszer a fogadóirodák ellen. Bár most már hamar korlátoznak, illetve sok időt kell vele foglalkozni. Illetve kevés fogadóiroda van.

Vannak profik, de azok ritkák, ezért nem lehet általánosítani. De a 99 % ettől még veszteséges.

2016. okt. 10. 07:43
 27/42 anonim ***** válasza:

"legalább olyan szintű hozzáértés kell"

Igen ez a baj,te is abban a hitben élsz,hogy ez "hozzáértés" kérdése. Nem az. A nevében is benne van SZERENCSEjáték.Bármikor jöhet egy elromló időjárás,egy idióta bíró,egy nem várt sérülés,kiállítás...stb..stb. Innentől megb..hatod az elemzéseket és a hozzáértést.Tudom,most mindenki hülye meg paraszt aki leolt.Ügyes csapda az egész,ha nyersz azért játtszol tovább,míg jön egy bukó széria és szépen a +os pénzt is bele fogod tolni..ha veszítessz pedig azért játtszol tovább,elhiteted magaddal,hogy ez csak kis hiba volt majd a következő...és így tovább és így tovább..

Folyamatosan profitálni ebből nem lehet(tudom vannak akik ezt állítják magukról)hosszú távon mindig bukó.

Én nem akarlak lebeszélni,ha majd lesz saját fizetésed,játszd el nyugodtan,de előbb utóbb majd rájössz,az itteni okoskodóknak csak igaza volt.De persze az is lehet te leszel az első aki lenullázza a Szerencsejáték zrt-t..Sok sikert! :-)

2016. okt. 10. 08:03
 28/42 anonim ***** válasza:
57%

Csak mellékesen szeretném megjegyezni, hogy a világ legjobban kereső youtuberének az édesanyja is azt mondogatta a fiának, hogy nem kellene ennyire sokat játszani a számítógépen, mert nem lesz jó vége, és kocka leszel és függő, és sosem lesz rendesen fizető állásod!

[link]

És PewDiePie ettől függetlenül ment a saját lüke feje után és megvalósította önmagát. Érdemes utánanézni a történetének.

Sokan a sportfogadást, a tőzsdézést, a pókerezést is "játék"-nak tartják. Azt mondják, >eljátszotta a tőzsdén<. Holott a tőzsdei befektetés nagy szakértelmet kíván, és van aki megfelelő felelősséggel tudja ezt csinálni. És főleg megfelelő profittal. Nyilván van aki lótifuti módon belekap, és bukik mint az állat. És van olyan is, aki óvatosan teszteli magát és a folyamatokat, és kiderül, hogy van érzéke hozzá, és pénzt is tud keresni vele. Nem is keveset.

Az én véleményem szerint nem baj, ha egy olyan ember, aki felkészült, és van érzéke mindehhez, nem a kapálásból akar megélni.

2016. okt. 10. 10:55
 29/42 anonim ***** válasza:
42%

"És PewDiePie ettől függetlenül ment a saját lüke feje után és megvalósította önmagát."

Vak tyúk is talál szeget effektus,igen van ilyen,de ezt kár összekeverni a szerencsejáték függőséggel.A tőzsde dettó.

Az,hogy vki elképzel egy sikeres üzleti vállalkozást az teljesen reális,az,hogy tippmixezésből fog megélni az már inkább egyfajta OCPD-s személyiségzavar felé hajlik.

2016. okt. 10. 11:30
 30/42 anonim ***** válasza:
78%

"OCPD-s személyiségzavar felé hajlik"

Látszik, hogy te még nem találkoztál profival.

Amúgy nem semmi ez a OCPD személyiségzavar. :)

Mindenre tudnak diagnózist felállítani!

Ha sapka van a fejeden, akkor is beteg vagy, ha nincs sapka a fejeden, akkor is beteg vagy. Ha már eleve nincs sapkád, akkor is beteg vagy! Hiszen van rá tudományosan megalapozott válasz.

Hihetetlen!

Arra felé haladok most már, hogy sosem leszek normális, mert a tudomány felállít egy újabb diagnózist. :(

Ez az egész egy öngerjesztő folyamat...

Ha az ember, az összes betegségéből kiszeretne gyógyulni, akkor arra állítanának fel egy diagnózist.

Szóval az is egy újabb betegség lesz!

Bár, lehet, hogy van már arra is valamiféle diagnózis.

Őrület!

2016. okt. 10. 12:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!