Ti mit gondoltok erről? Helyes, hogy nem engedik meg/nem foglalkoznak a problémámmal? (sportfogadás)
2 éve (14 éves koromban) rengeteget fogadtam. Hónapokon keresztül minden hétvégén eljártam bulizni, de nem a saját pénzemet ittam el/ittuk el a spanokkal, hanem amit nyertem akkor még TippMix-en. A tétjeimhez képest rengeteg pénzt nyertem (egyáltalán nem volt sok pénz, csak a %-os profit volt nagy). El akarok kezdeni ismét fogadni, csak Unibeten, de visszaforgatnám a profit nagy részét, nem úgy, ahogy 2 éve tettem. Egész nyáron erre kértem anyut (hiszen én 16 évesen nem regisztrálhatok ilyen oldalra), de egyáltalán nem érdekelte. Próbáltam rendesen viselkedni, segíteni neki rengeteg dologban, gondoltam hátha megváltozik a véleménye. Folyamatosan más kifogásokkal jött. Mostanában elkezdett azzal cseszegetni, hogy nincsenek barátaim, nem voltam sehol nyáron, meg hogy milyen gyerek vagyok aki egész nap otthon ül. Számtalanszor elmondtam már neki, hogy azért nem megyek el bulizni, mert nincs rá pénzem, tőle meg nem akarok kérni, mert szerintem az gáz.
Apu azt mondta, hogy az ő nevével meg a kártyájával nyugodtan játszhatok, de amikor megkértem, hogy adja oda a kártyáját, akkor jöttek a kifogások az ő részéről is...
Szerintetek igazuk van, hogy gyakorlatilag nem engednek pénzhez jutni, vagy nem?
(b4szki de hosszúra sikeredett, sok a felesleges infó :'D remélem megbocsátotok, elég késő van már :D)
No, akkor megmagyarázom:
És akkor ez mi, hanem függőség :-) = mosolygójel - ezzel azon mosolyogtam, hogy ez bizony függőség.
és :-( ez meg szomorúságjel, hogy sajnos... Mi ebben a flegmaság?
Épp nemrég olvastam egyébként, hogy amióta betiltották a játékgépeket a kocsmákban, azóta megnőtt a kaparós sorsjegy és a sportfogadás függők száma - szóval a Szerencsejáték Felügyelet nem járt rosszul így sem...
" jajj de cuki a 16 éves gyerek azt hiszi nem függő pedig igen (hozzáteszem, NEM)."
Nos, ez egyáltalán nem "cuki" dolog...
Bármilyen szenvedélybetegség, függőség legfőbb ismérve, hogy TAGADJA, nem ismeri be a függőséget. Abban a pillanatban, ahogy képes beismerni, hogy függő, megindulhat azon az úton, hogy leszokjon, leszakadjon róla.
Én már csak tudom - játékgép függő voltam - nem kicsit... Már csak ezért sem lenéző a hozzászólásom, hanem inkább igyekeztem segítő, rávilágító lenni...
Nekem is, Hála Istennek, 2 ember 1-1 mondata segített (többek között)
Az egyik így hangzott: Te mit keresel itt, nem itt lenne a helyed! (ez sem éppen barátságos mondat, de igaza volt :-) )
A másik: "erősnek kell lenned!" (ellenállni a kísértésnek)
Az viszont tényleg megmosolyogtató Érvelés/gondolkodás, hogy azért nem mész bulizni, mert nem engednek fogadni és nincs pénzed. Sok fiatal pl. nyáron dolgozik, hoghy utána el tudjon menni fesztiválozni, bulizni - ez a módszer még nem jutott eszedbe? :-) Most tényleg vigyorgok, de nem lenézően.
A fiam jelenleg ifi táborban van: a részvételi díj felét Ő fizette, a szakmai gyakorlatán megszerzett pénzből - és még maradt is pénze :-)
7, 14 vagyok.
Tévedsz: egy függőség akkor a legkárosabb, ha nyersz... Tudom, furcsa, amit mondok, de így igaz.
Azért akkor a legkárosabb, mert elhiszed, hogy nyerő lehetsz és felteszed újra és újra és újra - ez a függőség. Ha vesztesz, akkor is rossz, de akkor azért előbb-utóbb rájön az ember, hogy mekkora lükeséget csinál...
"Szerintetek igazuk van, hogy gyakorlatilag nem engednek pénzhez jutni, vagy nem? "
Nem pénzhez jutni nem engednek, hanem fogadni nem engednek - ami TILOS 18 éven aluliaknak. Egy lottót nem adhatsz fel 18 év alatt törvényileg. Igen, igazuk van, hogy nem engednek. Ha netán túl nagy mértékű függőség alakulna ki Nálad és pszichológushoz kellene menned, akkor még őket is elővehetik, megbüntethetik, hogy miért engedtek Téged fogadni. Még azt sem mondhatják, hogy nem tudtak róla, mert az apukád kártyájával csinálnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!