A barátnöm kölcsön kért tőlem 1 nagyobb összeget. Van lakása , és hogy tudom bebiztosítani magam hogy a pénzt visszakapjam? Én tudok jelzálogot bejegyeztetni az ingatlanra, vagy mi a teendő?
Mekkora az a nagyobb összeg?
Csak azért kérdezem, mert a múltkor valaki ugyancsak egy nagyobb öszeggű kölcsönügylettel fárasztotta itt a népet, de közben kiderült, hogy csak 30.000 Ft-ról van szó.
Ezt én sem értem miért gondolod azt, hogy magánszemély javára nem lehet jelzálogjogot bejegyeztetni.
Semmi egyéb nem kell hozzá, csak egy ügyvéd által ellenjegyzett jelzálogszerződés.
Szerintem eddig is magyarul írtam, de úgy látszik, nem érthető :-(
Akkor lefordítom magyarra:D
Én, mint Kovács János, nem mehetek oda a földhivatalba, hogy jelzálogot akarok bejegyeztetni Gipsz Jakabné lakására, csak ügyvéd, közjegyző közreműködésével (hivatalos személy)tehetem ezt meg.
Arról most ne nyissunk vitát, hogy az ügyvéd, közjegyző mennyire hivatalos személy, mert tényleg nem kívánok egész délután ezen a gumicsonton rágódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!