Ingyenesen átvettem az utánvételes csomagot, kell e utólag fizetni?
Egy webshopból rendeltem egy terméket melyhez utánvételes fizetést választottam.
A rendelés leadása után kaptam e-mailt a webshoptól a pontos összegről, mellékelve volt a garancia levél és a számla (pdf).
Majd kaptam egy e-mailt a Magyar posta Zrt-től hogy a csomag kiszálításra kel az alabbi napon... és a fizetendő összeg 0Ft.
Meg jött a postás, teljesen szabályosan átvettem, aláírtam, még meg is kérdetem h nem kell semmit fizetni?
Erre ő: nekem itt 0Ft szerepel.
Majd elment...
Tehát a kérdés, hogy ez ügyben teljesen támadhatatlan vagyok-e és majd a posta megfizeti a csomag árát, vagy behajthatják rajtam?
A becsületes út, hogy jelzed a webshop felé, hogy 0 Ft-osan küldték ki a csomagot.
Az ingoványos, hogy nem jelzed és reméled, hogy volt egy jó köröd, amire egyébként egy nagyobb forgalmú és kicsit trehányabb helyen simán van esélyed:) Egyébként igen, ha rájönnek, hogy nem fizettél, akkor behajthatják természetesen.
Az utánvétel a szállítás módja, a fizetés módja lehet más (bent az üzletben fizeted személyesen, bár inkább az jellemző, hogy átutalással fizeted).
A válasz amúgy egyértelmű: nem fizetted ki, ezért majd ki kell. Nekik bizonyítékuk van, hogy átvetted, neked meg nincs, hogy kifizetted, tehát igen, ki kell majd fizetni.
Persze, hogy ki kell majd fizetned. Azt mondtad, kaptál pdf-ben számlát. Nyilván átutalásos.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy megkaptad ajándékba, amit rendeltél?
5-ös utána néztem és igazad van, az utánvét azt jelenti, hogy akkor kapja meg a csomagot ha kifizeti. Rosszul tudtam, bocsánat.
(Ennek ellenére igen, ki kell fizetni.)
Átutalásos fizetésnél addig nem kezdik meg a szállítást, amíg a pénz be nem érkezett a számlára.
Valamit nyilvánvalóan elszúrtak. Előfordulhat, hogy megpróbálják kifizettetni, de lehet, azon az alkalmazotton verik majd le, aki a hibát vétette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!