Az eladó a boltban minden esetben köteles kiszolgálni? Akkor is, ha mondjuk nem tud visszaadni?
Az is hülyeség,h másik boltba vagy pizzériába menjen át mindig. Előbb-utóbb még az eladót is elfogják hajtani onnan...
Egyébként én volt,h 30Ft-ot kártyával fizettem, és nem érdekel,h morognak. Ha egyszer kártyára kapom a fizum és nincs időm pénzt levenni, ráadáaul kártyával ingyen fizetek, akkor miért ne???
Gyerekek! a CAPS LOCK lenne az ordítás leírva?
:DDD
Nyitás előtt a boltosnak gondoskodni kell róla (elvileg)hogy legyen pénz különféle címletekben,hogy legyen miből visszaadni.
Másrészt viszont,ha ez valami okból nem volt biztosítható,akkor sem lehet az eladót hibáztatni,az eladó nem hagyhatja ott az üzletet csak azért,hogy a vásárló pénzét rohangáljon felváltani.Főleg,ha csak egy eladó van az üzletben!Mert ha többen vannak,esetleg megoldható hogy az egyik átszalad valamelyik szomszédos üzletbe pénztváltani.Tehát ilyen esetben vagy felválja valahol a pénzt a vásárló vagy keressen egy másik boltot,aholnem kell váltani.
És a vásárlónak nem kellene odafigyelnie legalább egy picit arra,hogy mit milyen címletből és hol akar majd megvásárolni?
Én ha úgy indulok el itthonról valahova,hogy tudom,hogy valahol valamit majd vásárolni fogok,akkor előtte belenézek a pénztárcába,hogy milyen címletű pénz van benne és ha kell,még indulás előtt váltok pénzt valamelyik családtaggal vagy szomszéddal váltok.
És ha csak ötezres van nálam,akkor ha tehetem,inkább a multiba megyek a két kifliért és nem a kisboltba,mert előre sejtem,hogy ott talán nem tudnak visszaadni.
Ha valaki pénzt akar váltani,menjen inkább a postára,ne a kisboltokba,így több sikerrel jár.
Én kérek elnézést.
Az a bolt ZÁRJON BE és hintsék fel sóval a helyét, aki ötezer forintból nem tud visszaadni. Ez bizony a pénztárban ülő kisasszony hanyag felelőtlensége. Még az sem tolerálható, ha húszezresből nem tud visszaadni. De hogy ötezresből nem tud visszaadni egy kereskedelmi egység az szégyen és gyalázat.
És még valakiben felmerül az, hogy szegény eladó. Hát nem. Ő látja a kasszát, és meg tudja becsülni, hogy vajon mennyi váltópénz van benne. Kevés? Akkor intézkedem. Szólok főnöknek, vagy bármi egyéb. De olyan NINCS, hogy ötezresből nem tudok visszaadni egy boltban.
Egy mentsége van a pénztárosnak: Ki volt írva a bolt ajtajára, hogy nagy címlettel nem lehet fizetni? Ha igen, és a vevő ezt tudta, amikor bement, akkor esetleg jogos lehet az eladó érvelése. Semmi más esetben nem.
Mit nekünk euró, nem? Ott a legnagyobb címlet 500 €. Ez több, mint 120.000,- Ft. Mi lesz akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!