Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » CSOK-ról tudtok biztosat?

CSOK-ról tudtok biztosat?

Figyelt kérdés

Párom megvenné szüleim házát CSOK-ból.

Van egy 2 hónapos babánk, szeretnénk nagy(obb) családot, ezért gondoltuk, h összeköthető lehetne a két dolog.

Nem vagyunk házasok, úgy tudom, ez nem kizáró ok, de vajon adnak-e arra 10 millió forintot, h megvásárolja az édesapám tulajdonában lévő házat? Az ingatlan annyiban "új építésű"? h egy hosszú, ún. parasztház mellé és fölé lett építve az évek alatt, kb. 15 év alatt, de lakhatási engedély nem lett még rá kérve, az eredeti ház és ezáltal nyilván a rá-hozzá épített is kb. 25 éve lakatlan.

2016. ápr. 28. 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Csak a meglévő gyerekre vehetitek fel házasság híján. Az meg nem 10 millió (600.000 ft). Azf hiszem, rokontól sem lehet venni. Munkaviszony is kell hozzá (ez lehet megvan,nem írtad).

Nekem elég sok sebből vérzik.

2016. ápr. 28. 14:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Munkaviszony term. van. Én úgy tudom, vállalni kell a három utódot 10 éven belül. Tehát úgyszólván "nulláról" is lehet indítani, 10 év múlva viszont meg kell lennie a 3 bébinek.
2016. ápr. 28. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:
60%
Azt hiszem, hogy akkor viszont házasnak kell lenni. Szóval házasság nélkül nem lehet vállalni. Ha házasok vagytok, akkor meg a rokontól vásárlás bukik meg.
2016. ápr. 28. 14:50
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

A használt ingatlant értékesítő eladó nem lehet a vevő élettársa vagy közeli hozzátartozója.

Ezt találtam, linkelni nem tudom a telómról. De a googlbe te is rákereshetsz, hogy "csok igénylés feltételei" pl.

2016. ápr. 28. 14:59
 5/7 anonim ***** válasza:
60%
Még valami. Az eredeti házra csak lett egyszer valamilyen építési engedély kiadva. Szóval max bővítésnek felel meg. Arra meg nem 10 millio jár.
2016. ápr. 28. 15:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. ápr. 28. 15:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak teljesen új építésre jár a 10 millió a ti esetetekben nem.
2016. ápr. 29. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!