Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért annyira megdöbbentő, ha...

Miért annyira megdöbbentő, ha valaki havi 90 ezret költ kajára?

Figyelt kérdés

Olvastam múltkor valamelyik kérdésben, hogy valaki írta, hogy egy főre havi 90-et költ kajára.

Többen meg utána ott értetlenkedtek, hogy ez hogy lehet, mindennap étteremben eszik bélszínt, vagy micsoda? Utána belegondoltam, hogy én még többet is elköltök kajára, és nem érzem túlzásnak. Nem járok étterembe, és nem eszek bélszínt.

Reggeli: Kenyér, sonka, zöldség, zabpehely. 400Ft

Reggeli kávé munkába menet: 300Ft

Egy félliteres kóla: 300Ft

Ebéd egy önkiszolgáló étteremben:

Leves, utána hús rizzsel vagy zöldséggel: 1500Ft

Délutáni kávé: 300Ft

Vacsorára általában salátát rendelek: 1000Ft

Ez így napi 3800Ft, és ebben még semmi extra nincs benne. Néha még napközben is veszek valami nasit, amivel a napi 4000Ft simán kijön.

Ez havi 120, mindenféle étterem és bélszín nélkül.

Sőt, ha jobb helyre megyek enni, ott alapból 2500 egy kaja, itallal már 3000. És ez még csak egyetlen egy étkezés volt.

Jó, aki nettó 100-150-et keres, annak elhiszem, hogy túlzás a havi 90 kajára, de szerintem nettó 200-250 felett már normálisnak mondható ez az összeg.

2016. ápr. 10. 22:12
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
Nettó 250-ből ennyit költeni kajára szerintem pazarlás, de te tudod. Azt hittem, keresel vagy fél millát.
2016. ápr. 11. 02:51
 42/45 anonim ***** válasza:
27%
Egyáltalán nem sok. Egy reggeli péksüti 200-400Ft, egy kávé szintén, egy normális ebéd 1500-2000Ft, vacsira is kell pár százas. Egyetlen vacsora két főre egy jobb étteremben 15-40k között, hasonló helyen egy ebédmenü 2500-5000Ft. Lehetne persze rengeteget spórolni az ételen, egyetemistaként kb 25-ből ettem most meg legalább egy százassal többől, de nekem ez hozzátesz annyit az életminőségemhez, hogy megérje.
2016. ápr. 11. 08:41
 43/45 anonim ***** válasza:
60%

Nem sok,én havi kb 80-t költök kajára,mivel eddzek keményen csak a legjobb minőségi húsok mehetnek,se pizzát,se mekit nem eszem meg,műanyag undormányok és hízlalnak.

Azért megdöbbentő mert a magyar 85%-a csak a sz_rt látja,és beleköt mindenbe mivel kis életében ez jelent nekik vigaszt.

Megint Séf fiú,mindig más.Már elmondtam ki a f..szt érdekel más 90-t keres lekak_ljuk,oldja meg,képezzem magát,keresse a lehetőségeket.

Én megfigyeltem a múltkor két sikeres fiatal srác 22 évesek lehettek,miről beszélgettek?

Csinálni kellene egy olyan appot ami ezt és ezt csinálja de érdemes lenne hozzá egy weboldal ahol árulnánk ennyiért és ennyiért.

Vállalkozói mentalitás,ötleteltek.

Ezzel miről beszél az átlag egyetemista?

..Hú ecsém hétvégén úgy berúgtunk kétszer hánytam,semmire se emlékszem".

Ennyit erről,mindenki magának köszönheti.

Egyik haveromnak sikeres marketing cége van félévig bírta egyetemi koliban lakást az állandó hányás,ivászat amit látott,elege lett,nem akarta látni,amíg ő ötletelt a haverjaival addig a sok senkiházi meg csak bulizott megállás nélkül,na pont majd ők fognak elmenni 90-ért,120-ért meg 160-ért dolgozni valahova ha felveszik.

Nem sok a 90,főleg ha eddzeni jársz,napi 750g-1kg csirkemell ha lecsúszik.

És igen informatikus vagyok Séf fiú én is :))))

Nekünk sose kellesz megélni nettó 90-ből mivel van agyunk és amíg a sok senki el van otthon,addig én krampácsolom a kódokat,képzem magam hajnalokig,pont ezért,hogy a piacképességem magasan maradjon.

2016. ápr. 11. 09:46
 44/45 anonim ***** válasza:
74%

Én is elég jól keresek, de ez a 90ezer nekem is sok:) Bár én nem költök kávéra,üdítőre,mekire, csokira és ilyenekre. Meg nálunk a munkahelyi étteremben 500-1000Ft egy szép adag étel, de általában én is főzök. Ja,és nő vagyok,tehát nem is eszek olyan nagy mennyiséget:)

De mondjuk azt sem értem,aki ennyire felháborodik ezen, hogy hogy mer valakit ennyit költeni:))

2016. ápr. 11. 12:01
 45/45 anonim ***** válasza:
Mi ausztriában élünk 4 főre (2 gyerekkel) havi kb. 300-400 euroból kijön a kaja úgy, hogy heti legalább 1 karton tej fogy. De kenyéren és pékárun kívül olyan árban meg lehet itt is venni mindent, mint Mo-n, sőt van ami még olcsóbb is, csak figyelni kell az akciókat a húsoknál, mert normál áron tényleg sokkal több. Így azért sokkalom 1 főre a havi 90-et. Hétvégente bevásárlás előtt általában nem itthon reggelizünk hanem beugrunk egy wärme szendvicsért.
2016. ápr. 13. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!