Sok, vagy nem sok ez napi egyszeri kajára? Felétek milyenek az árak?
Hát ha a rendelős helyeket nézzük és azokhoz hasonlítjuk a 600Ft/fő főételt, akkor nem sok.
Ha a főzéshez, akkor sok.
Hétvégén főzzetek több napra több félét és be a fagyasztóba.
600 Ft jónak számít. Én kifőzdébe járok, ott 600 Ft a legolcsóbb (általában 750-1000Ft/adag).
ebédet visztek otthonról vagy az van munkahelyen?
am a 600 az drága
Önmagában szerintem se sok, átlagos árnak mondanám, bár ez függ azért a kaja minőségétől, mennyiségétől is. Viszont az is lényeges szempont, hogy mennyi a bevétel, fix kiadás, mert havi fél millió forintból tényleg nem sok, de ha mindketten minimálbéren vagytok, akkor marha nagy részét elviszi.
Szerintem azért néha főzhetnétek előre, mert az otthoni koszt jobb (jó esetben :D) és a ti ízlésetekre van szabva meg tudjátok mi van benne, legalábbis engem a kifőzdés kaják sosem nyűgöztek le, meg lehet enni, de nem élvezet.
Írtátok sokan, h főzhetnének előre...
Nem akarom bántani a kérdezőt, de szerintem hétvégén sem szokott főzni, különben nem tőlünk kérdezné, mennyi lehet a havi főtt kaja, ha ő főzne? :)
Nem számít soknak, de otthon főzve olcsóbb.
Példaként az utóbb napok meleg vacsorái nálunk, két főre:
- Lencsefőzelék tejfölösen, pirított hagyma és tükörtojás feltéttel: 400 forint
- Gombás paradicsomszószos tészta fűszerekkel, reszelt sajttal: 800 forint
- Grillezett sajt zöldfűszeresen, párolt zöldségekkel: 900 forint
- Indiai csicseriborsó rizzsel (bolti szószból): 900 forint
- Krumplifőzelék fasírttal: 600 forint
Szóval ha még a drágább vacsikat is veszem, minden napra legalább 3-400 forinttal kevesebb, mint nálatok, de egy főzelék pillanatok alatt megvan, és nagyon olcsó is, olyankor még több. Szándékosan olyan fogásokat írtam, amivel max. fél órát kell aktívan foglalkozni, a többi a főzési idő, aközben lehet mást is csinálni. Ha napi átlag 500 forint megtakarítást veszünk, akkor az 22 munkanappal számolva havi 11000 forint.
Nektek kell eldöntenetek, megér-e ennyit a kényelmetek. Magas kereset mellett szerintem simán megér, de ahogy írták is, minimálbérből már luxusnak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!