Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sok, vagy nem sok ez napi...

Sok, vagy nem sok ez napi egyszeri kajára? Felétek milyenek az árak?

Figyelt kérdés
Szóval ketten vagyunk a párommal és sokat dolgozunk, napi 10 órát + 1 óra utazás. Mellette itt a háztartás, házimunka amit még csak-csak megcsinálunk munka után de a napi szintű főzésre már tényleg nincs se időnk se energiánk, egyszerűen nyüg az egész, helyette inkább pihennénk, együtt lennénk :( Sajnos egy nagyon kicsi városban lakunk, ahol egyetlen étel rendelési lehetőség van, ha egész hónapra befizetsz, akkor 600 ft/fő/nap áron kapsz egy FŐÉTELT (figyelem, nem menü, nincs leves, csak egy főétel körettel). Ez kettőnknek 1200 ft/nap. Nem túl nagy adagokat adnak, egyszer jól lehet belőle lakni, de későbbre nem marad, 1 adagot simán megesz egy ember vacsorára. Szóval napi 1200 ft-tal számolva olyan 30 ezer ft-ra jön ki kettőnknek havonta a főtt vacsora, ha csak hátköznapra számolok, akkor még hozzá jön a hétvégi főzés, + a nap többi étkezése. Szóval szerintem nagyon sokba lenne a kajánk így. Párom úgy fogja fel hogy havi 30ezer ft egy hónapban a meleg vacsiért nem sok pénz és a 600 ft igenis jó árnak számít! Nektek mi a véleményetek? Sok, vagy nem sok ez az ár? Mennyi lenne amúgy a havi főtt kaja, ha mi főznénk magunkra? Azért is sokallom mert erre jön még a többi étkezés azaz kenyér, zsemle, tej, felvágott, sajt, kávé, gyümölcs, zöldség, szóval minden, ami szerintem legalább mégegyszer ennyibe kerül. Felétek milyen árban vannak a kifőzdék?
2015. jan. 9. 18:27
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Egyáltalán nem sok...de,ha főznétek akkor gazdaságosabb lenne. 1200 Ft-ból már tudsz venni 1 kg húst, amiből másnapra is marad bőven, főleg,ha ketten vagytok csak.
2015. jan. 9. 18:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha a rendelős helyeket nézzük és azokhoz hasonlítjuk a 600Ft/fő főételt, akkor nem sok.

Ha a főzéshez, akkor sok.

2015. jan. 9. 18:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hétvégén főzzetek több napra több félét és be a fagyasztóba.

600 Ft jónak számít. Én kifőzdébe járok, ott 600 Ft a legolcsóbb (általában 750-1000Ft/adag).

2015. jan. 9. 18:44
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem 2 emberre főzni nem nagy kunszt munka mellett sem, és nem is kell mindennap. Ha főzöl hétvégén, 2-3 napra is lehet, több félét. Hét közben meg 1-2x egyszerűbb ételt, ami nem időigényes. Ha kis adagot adnak, és nem menüben, akkor én ezt sokallom. Én pl levest is 2-3x főzök egy héten, és azt esszük felváltva. Munkahelyre is lehet vinni így főtt kaját.
2015. jan. 9. 18:44
 5/11 anonim válasza:
100%
Itt azt kell eldöntened, hogy neked megér-e napi 1200 ft-t, hogy nem kell a főzéssel kínlódni, marad időtök egymásra is. ilyenkor nem az alapanyagokat kell megfizetned hanem a kényelmet. Szerintem egy hónapot próbáljatok ki, ha jelenleg olyan helyzetben vagytok, hogy belefér, és aztán döntsetek a továbbiakról.
2015. jan. 9. 18:45
 6/11 anonim ***** válasza:

ebédet visztek otthonról vagy az van munkahelyen?

am a 600 az drága

2015. jan. 9. 18:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában szerintem se sok, átlagos árnak mondanám, bár ez függ azért a kaja minőségétől, mennyiségétől is. Viszont az is lényeges szempont, hogy mennyi a bevétel, fix kiadás, mert havi fél millió forintból tényleg nem sok, de ha mindketten minimálbéren vagytok, akkor marha nagy részét elviszi.

Szerintem azért néha főzhetnétek előre, mert az otthoni koszt jobb (jó esetben :D) és a ti ízlésetekre van szabva meg tudjátok mi van benne, legalábbis engem a kifőzdés kaják sosem nyűgöztek le, meg lehet enni, de nem élvezet.

2015. jan. 9. 18:52
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát nem keresünk olyan rosszul, mindketten 150 körül nettoban. De fizetünk albérletet rezsit utazást (bérletek), szóval azért megy is ki pénz rendesen! Ezért hezitálunk, hogy megéri-e.
2015. jan. 9. 18:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Írtátok sokan, h főzhetnének előre...

Nem akarom bántani a kérdezőt, de szerintem hétvégén sem szokott főzni, különben nem tőlünk kérdezné, mennyi lehet a havi főtt kaja, ha ő főzne? :)

2015. jan. 9. 18:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem számít soknak, de otthon főzve olcsóbb.

Példaként az utóbb napok meleg vacsorái nálunk, két főre:

- Lencsefőzelék tejfölösen, pirított hagyma és tükörtojás feltéttel: 400 forint

- Gombás paradicsomszószos tészta fűszerekkel, reszelt sajttal: 800 forint

- Grillezett sajt zöldfűszeresen, párolt zöldségekkel: 900 forint

- Indiai csicseriborsó rizzsel (bolti szószból): 900 forint

- Krumplifőzelék fasírttal: 600 forint

Szóval ha még a drágább vacsikat is veszem, minden napra legalább 3-400 forinttal kevesebb, mint nálatok, de egy főzelék pillanatok alatt megvan, és nagyon olcsó is, olyankor még több. Szándékosan olyan fogásokat írtam, amivel max. fél órát kell aktívan foglalkozni, a többi a főzési idő, aközben lehet mást is csinálni. Ha napi átlag 500 forint megtakarítást veszünk, akkor az 22 munkanappal számolva havi 11000 forint.

Nektek kell eldöntenetek, megér-e ennyit a kényelmetek. Magas kereset mellett szerintem simán megér, de ahogy írták is, minimálbérből már luxusnak számít.

2015. jan. 9. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!