Mennyit költ kajára két felnőtt 2015-ben és mennyi megy el egy négytagú családnak, ahol két kisgyerek van?
Első, vezesd már le kérlek, hogy napi 366 (!!!) ft-ból ti hogy esztek napi 2x és mit. Mert ezt nem tudom elhinni.
Kérdező:
nálunk ~ 60e-re jön ki fejenként a kaja
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Mi ketten havi 50-60 ezret költünk kajára.
(24 évesek vagyunk mindketten)
Szia!
Nekem mosószerrel, mosogatószerrel és egyéb apróságokkal kb. 40-50 000 forintra jön ki. Ebbe van azért heti 1-2 gyros/hamburger, meg néha egy kis nasi - jellemzően azonban otthon főzök. Kevesebbre akkor jöhetne ki, ha nem ennék húst, de én azt bizony igénylem. Ki lehet ám hozni napi egy ezresből is, ha mindig az aktuális akciós gyümölcsöt/zöldséget veszed aminek idénye van, nem csábulsz el étteremben, büfében - és nem eszel sok húst. Múlt héten pl. pont grízes tésztát ettem, az valami nagyon olcsón kihozható, és egyébként rengeteg ilyen étel van. Tápérték már persze más kérdés.
Első vagyok. Én meg azt nem tudom mit lehet enni fejenként 60ezerért...de ettől még senkit nem szoktam leszavazni. Mindegy.
Hogy mit eszünk, igen változó, virsli kiflivel, vagy épp sütök húst (az akciósakat, olcsókat veszem) rizzsel/krumplival, vagy egy csomag tészta is kitart egy hétig, azt lehet enni bármivel, mák, dió, sajt, krumpli, ki mit akar hozzá... Instant leveseket is szoktunk venni ami 75 ft/db például. Van hogy akciós a hal, akkor rántott halat csinálunk. Ésszel vásárolok, olcsó dolgokat. Nem költünk nasira, csokikra, meg hasonlókra sem, mert arra rengeteg pénz elmenne. Mi ketten élünk albiban egy fizetésből, szóval nem is tudnánk többet költeni kajára ha akarnánk se... de szerencsére nem is akarunk, nem éhezünk, azt esszük amit szeretünk, lehet hogy nem a legegészségesebb kaják azok.. Max 25ezret költünk havonta ezekre, többet nem. Ebben nincs benne más, a tisztítószerek meg hasonlók külön kiadás, azt nem is kell havonta venni. De mondjuk én abból is ilyen 300 ft-osat szoktam venni ami több hónapig elég.
Első, ezért lettél leszavazva, mert hazudsz - már bocsánat.
Mondtam, vezesd le 1 heti kajátokat, mit esztek fejenként napi 366 ft-ból "üdítővel". Ne hantázz itt nekem, hogy "ésszel kell vásárolni" meg megveszed az olcsó húst - a legolcsóbb leárazott aznapi lejáratos hús it 5-600 ft / kg, ha csak hús alatt nem csirkefarhatátat értesz..
meg igen, egy vacak zacskósleves 75 ft. Te 3 zacskóslevessel meg egy liter Spar budget 3%-os üdítővel elvagy egy napot? Mert kb. ez jön ki 366 ft-ból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!