Mennyit kell költenie egy négytagú családnak havonta kajára, ha egészségesen és változatosan akarnak enni?
Ez egy nehéz kérdés, sokmindenen múlik. Pl. ha van otthon kert, amiben termelnek zöldségeket, akkor kb. 10-30.000-et élből le lehet vonni a költségvetésből, ha meg állatok vannak, esetleg otthon gyúrják a tésztát, sütik a kenyeret, akkor még többet.
Összességében, ha mindent boltban vesznek, akkor is függ a gyermekek korától.
Ha 4 felnőttről van szó, akkor legalább 30-40.000 fejenként. A gyerekekre ennél kicsivel kevesebbet érdemes számolni. Ez most így soknak hangzik, de pl. 30.000 ft az 1.000 ft naponta. És ebből reggeli, vacsora, ebéd még szűkös is talán...
4.: te szerintem nem értetted meg a kérdést. Egészséges és változatos ételekről volt szó. Pont olyan ételeket soroltál fel (talán a krumplis-hagymás combon kívül), amik nem felelnek meg a kritériumoknak. Ilyenek, hogy zuza, krumplistészta tipikusan olcsó és sajnos tápanyagszegény ételek, amelyekből sok hasznos elem kimarad.
Természetesen lehet ilyeneket enni néha, de pont arról van szó, hogy ha az egész havi étkezést hasonlókból oldjuk meg, az nem lesz sem egészséges, sem változatos.
Az egészséges étkezéshez minőségi húsok, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, stb. szükségesek, ezek pedig nincsenek olcsón.
hát, mi ketten vagyunk, gyakran főzök, és havi 30-40e elmegy a kajára, ha az utolsó zsölmét is beleszámoljuk. Ha a csipsz-csoki-rágcsa triót levonom, akkor az kb. -5000ft. Szóval A 40.000 egy 4 tagú családnak baromikevés szerintem.
Én 60-70-et mondanék, MINIMUM. (ha nem két 10 éven aluli gyerek van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!