Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérletben élek, nem kapok...

Albérletben élek, nem kapok számlát sem a bérlésről, sem a számlákat nem látom. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Bérelek egy házat elég borsos áron 4éve,soha nem kaptam számlát róla.Mindig diktálom az órákat,és Ők számolnak,de számlát sosem mutatnak nekem..Na most bementem a szolgáltatókhoz,és kiderült,hogy sokkal kevesebb a köbméter ár,mint amit Ők számolnak...Most mi a teendő?
2016. ápr. 10. 18:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%
kik ? kik számolnak többet, a főbérlő ? Azt mondja annyi a számla, aztán nem is annyi ?
2016. ápr. 10. 18:09
 2/17 A kérdező kommentje:
Igen,a tulajdonos akitől bérlem.Pl. ő számolja nekem a gázt 160ft-al,és közben csak 110ft egy köbméter.Ugyanez a vízzel,vilannyal is.
2016. ápr. 10. 18:11
 3/17 A kérdező kommentje:
Számlát sose mutat.
2016. ápr. 10. 18:12
 4/17 anonim ***** válasza:
54%
Akkor egyertelmu: megkered szepen a tulajt, hogu mutassa meg a szamlakat.
2016. ápr. 10. 18:15
 5/17 A kérdező kommentje:

Mivel nem korrekt,és nem is annyi a számla így nem fogja megmutatni,meg amúgyis sunyi.. Leteszem neki egy papíron mi mennyi,és kiszámolom én is a fogyasztásom alapján.

Ha azt mondja nincs igazam,akkor megmondom menjünk be együtt a szolgáltatóhoz,ha ez sem akkor felmondom az albérletet.

Beperelni gondolom nem tudom? Ha nem emiatt akkor azért,mert nem ad számlát a bérlésről sem,tehát nem adózik.

2016. ápr. 10. 18:28
 6/17 anonim ***** válasza:
Ha a bérleti szerződésben az az ár van, amit fizetsz, akkor nem tudsz mit tenni. Ha csak annyi van, hogy te fizeted a rezsit, akkor nem kell többet fizess, sőt visszamenőlegesen is visszakövetelheted a többletet.
2016. ápr. 10. 18:31
 7/17 A kérdező kommentje:
De én ezt nem tudom bizonyítani,hogy mennyi mert sose ad semmilyen számlát meg semmit arról,hogy mennyit fizettem .
2016. ápr. 10. 18:53
 8/17 anonim ***** válasza:

A szolgáltatónál ott van hónapról hónapra, hogy neked mennyi volt a fogyasztásod és mennyit számláztak neked . Mi, a befizetésre váró csekkeket minden hónapban ki vette a p ládából a főbérlő és elintézte helyetted ? Mert ezt így tudom elképzelni csak . Fogyasztottál 2 ezret, Ő meg azt hazudta 3 ezer és lehúzott minden számla esetében plusz plusz többel .

Fix összegben állapodtatok meg hónapról, hónapra vagy nem értem, hogy következhetett be ez ...?!

2016. ápr. 10. 19:09
 9/17 anonim ***** válasza:
Hagyd ott a francba az ilyen szemét embert csak azt tudom mondani neked, egy élhetetlen gazember az ilyen ! Kifizeted neki a házért egyszer a bérleti díjat + még a rezsivel is szórakozik, aztán jól megfej ?! xD
2016. ápr. 10. 19:14
 10/17 anonim ***** válasza:
48%

1m3 gáz 100 ft plusz havonta 973 ft az alapdíj

1kWh 37,56ft plusz 153 ft az alapdíj havonta

Ezek már bruttó árak, ebből számolj.

2016. ápr. 10. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!