Lehet új munkahelyet létesíteni felmondási idő alatt?
Igen, munkába állhatsz.
Nem, nem veszíted el a végkielégítést.
Igen, tudnak az OEP könyv és a kilépőpapírjaid nélkül foglalkoztatni.
"megkaptam a közös megeggyezés- ről szóló papírokat"
Hát ez elég furcsa. Ha egy cég bezár, akkor elbocsátja a dolgozóit, nem pedig közös megegyezéssel szüntetik meg a jogviszonyt. Ha felmond Neked, akkor - az egyéb feltételek fennállása mellett - jár a végkielégítés.
Közös megegyezéses jogviszony megszüntetés esetén pedig csak akkor, ha írásban közösen végkielégítés fizetésében egyeztetek meg. Egyébként törvényileg nem.
Jó lenne pontosítani, hogy akkor most felmondtak Neked, vagy közös megegyezéses jogviszony megszüntetés volt, ahol végkielégítést is hajlandó fizetni a munkáltató.
Nem mindegy.
Én úgy érzem fogalmi zavarok vannak. Ha nincs meg a cég, akkor hogyan mentett fel a munkavégzés alól? Viszont ha már bezárt, akkor a végelszámolás/felszámolás utolsó napjával automatikusan megszűnik a jogviszony. Ezt törvény írja elő.
Tehát nekem valami nagyon nem kerek ebben a történetben.
Nem értettél Te valamit félre? :)
A fentiektől eltérően bármikor munkába állhatsz másik helyen. Ezt nevezeti többes jogviszonynak. Kivétel csak akkor van, ha szerződésben korlátoztátok ezt a dolgot.
Lehet hogy fogalmazási zavar van, de közös megegyezéssel köszönünk el egymástól amiben meg van fogalmazva három hónap felmondási idő aminek teljes idejére felmentettek a munkavégzés alól. Ezt így írták le benne. Jár erre az időre a felmentési időre még átlagkereset három havi, és a megállapodás szerinti végkielégítés is.
Nem tudom miért közös megegyezés, lehet így jó nekik, a cég egyébként a Microsoft, régi Nokia, és megszüntette magyarországi tevékenységét.
Ennek így semmi értelme, de legyen, ha a cég is úgy akarja. :)
Konkrétan mosolyogtam egyet..., a cégen.
OKÉ, tehát igen, elhelyezkedhetsz, ahogy már előtte is leírtuk, mivel a "közös megegyezésben" nincs korlátozás erre vonatkozóan. Ugye nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!