Hogyan érdemes munkahelyet váltani? Felmondási idő vs felvételiztetési idő.
Ha van 1 cég, ahol nincs előrelépési lehetőség, és kicsi a fizetés, gondolom érthető, hogy próbálkozni kell más helyen is. Hogyan érdemes? Még felmondás előtt elkezdeni nézelődni, kivenni szabadnapot felmondás alatt interjúkra, majd ledolgozni a maradék pl fél hónapot (általában legalább 2 hét az átfutási idő felvételiztetésig)?
Ezt így lehetséges, vagy más módszerrel csináltátok? Mivel rákényszerülök a rossz munkákra is, nem tudok várni egy jó fogásra, nem tudok mit félretenni addig.
Szerintem az a legnagyobb lutri, ha előbb mondasz fel, mint ahogy másik helyet találnál. Marha nehéz 30 napon belül új melót találni, utána meg ott a semmi. Ha találtál, felmondasz, a köztes időt meg valahogy kilavírozod, még vagy egy kicsit ott, de betanulsz a másik helyen. Szerintem mindenki így csinálja, aki nem munkanélküliből megy, hanem munkahelyet vált.
Én is így kerestem másik melót, igaz, nekem nem volt probléma a főnökömmel megbeszélni, hogy a 30 nap lazább legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!