Ha határozatlan idejű a szerződésem és még próbaidőn vagyok felmondhatok úgy, hogy nem kell ledolgoznom a felmondási időt? A szerződésben az van, hogy le kell dolgoznom, de akkor is ha már új munkahelyet találtam?
Egy kicsit fura amit írsz. Van határozatlan idejű szerződésed. De próbaidős vagy?? Amikor aláírod a határozatlan szerződést az már nem próbaidő. De teljesen mindegy,
Ha a szerződésben amit aláírtál oda van írva hogy a felmondási időt le kell töltened,akkor bizony le kell.Még úgyis hogy próbaidős vagy. Aláírtál egy szerződést(ezért nem értem a próbaidőt) ami érvénybe is lépett.
első vagyok..
Én is határozatlan idejű szerződésben dolgoztam,és nekem is bele volt írva hogy a próbaidő 3 hónap. 1 hónapig dolgoztam,és le kellett töltenem a 12 nap felmondási időt. Mivel aláírtam a szerződést (az egy dolog,hogy inkább táppénzre mentem) SZóval elvileg a próbaidő alatt még megindokolni sem kell a kilépésed okát,és a felmondási idődet sem kell letölteni,hacsak külön nem egyeztetek meg ebben..
(ezért nem kellett volna lepontozni)
Nekem az a fura,hogy határozatlan időre vettek rögtön fel.
Miért nem mondták azt,hogy hölgyem,felvesszük 1 évre,de az első 2 hónapot tekintsük próbaidőnek...(magyarán az alatt elég egy elvétett hiba, vagy 2, és máris repülsz a cégtől).
Utána bőven ráértek volna vagy újrakötni a szerződést annak lejárta előtt pár nappal(velem ezt többször is megtették már), vagy határozatlan ideig alkalmazni és akkor nincs próbaidő,bár ez a cégnek rizikós,mert nem olyan egyszerű egy határozatlan idejű szerződéssel levőt kirúgni a cégtől, nagyon alaposan meg kell indokolni,és szerintem ennek még anyagi kötelezettségei is lennének részükről, irányodba.
"Nekem az a fura,hogy határozatlan időre vettek rögtön fel.
Miért nem mondták azt,hogy hölgyem,felvesszük 1 évre,de az első 2 hónapot tekintsük próbaidőnek...(magyarán az alatt elég egy elvétett hiba, vagy 2, és máris repülsz a cégtől). " heeee????????
az a normális, ha határozatlan időre keresnek valakit, akkor úgy veszik fel, próbaidő a Munka törvénykönyv szerint jár
Kérdező: próbaidő alatt nincs felmondási idő, bemész a HR-re és aznap ki kell adják a papírjaidat
pont ez a próbaidő lényege
Közös megegyezéssel úgy is elmehetsz, hogy nem dolgozol le semmilyen felmondási időt, és indokolnod sem kell.
Kijelented, hogy holnap még be tudsz jönni, de utána nem.
"magánéleti okok miatt" - ez egy semmitmondó, de mégis megfelelő indok. Nyilván nem kérhetik, hogy ezt fejtsd ki bővebben.
Elfogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!