Napelemes háznál, hogyan működik az ingyen fűtés?
Bocsi. Nő vagyok..Nem nagyon vagyok tisztában a dolgokkal.
Tehát: Vásároltam egy házat,amire szeretnék napelemeket tetetni. Az áram stimm. De hogy tudok vele fűteni? Oké,ezt a témát még körbejárom,de azért szeretnék többet tudni róla minthogy "itt tudja beállítani a hőfokot".
A ház 100nm . Mindenhol van radiátor,de fűtés semmi. A gáz sem jó. Vegyestüzelésű kályha volt régen de kivették.
Napelemet szeretnék,de a plafon amit rá tudok szánni az 2millió ft. Ebből kivitelezhető egy olyan napelem ami viszi a fűtést és a villanyszámlát? Bár a fűtést nem értem.
Keresztszüleim ingyen fűtenek és a villany is ingyen van,de még nem tudtam velük beszélni. 5 éve nem fizetnek számlát.
Emlékszem,annó 1,2 millióba volt ez nekik. Azt olvasom,hogy pl egy 2 milliós rendszer, 20-25.000 ft-os havi számlát vált ki. A ház amit vettem, 12.000 ft-os havi számlával rendelkezik. Ez csak a villany.
Na de hogy működne a fűtés?
Árammal wazze, mégis hogy működne?
Amikor süt a nap a napelem betáplál áramot a hálózatba (ezt az ELMŰ méri), amikor pedig fogyasztasz akkor a visszatáplált áramot levonják a számládból..
De egy 2 milliós napelem rendszerből nem lesz "ingyen áramod és fűtésed"... Közel sem.
Köszi:)
Szerintem egy 4kw teljesítményű elég lenne nekem,az 20.000ft-os havi villany számlát vált ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!