Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tartozásom van. Mi következhet?

Tartozásom van. Mi következhet?

Figyelt kérdés

Tartozom egy ismerősnek 700.000,-Ft -al.

Kb. 1 évig semmit sem adtam vissza, de 2 hónappal ezelőtt végre el tudtam kezdeni a törlesztést 200 ezerrel és mondtam, hogy havi 50-et tudok adni a jövőben, amit be is tartok, mindig a bankszámlájára teszem,

Most azzal fenyegetőzik, ha nem adom egyben, azonnal, rendőrségre megy.

Mit tehet a rendőrség, ha rendszeresen fizetek?

Börtönbe zárhat, mert egyben nem tudok fizetni?

2016. jan. 31. 16:32
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Van papír a kölcsönröl? Mert anélkül sehol sem állnak vele szóba.

2. Ha van papír, akkor meg kell nézni, hohgy van-e benne konkrét dátum, amikorra vissza kellene adni az egészet. Ebben az esetben reklamálhat, de rendszeresen törletesz, akkor nem igazán tud semmit kezdeni.

3. Olyan nincs, hogy egy összegben vissza kell adnod a kölcsönt. Csak fenyegetözik, szóval nem érdemes nagyon foglalkozni vele.

4. Börtönbe jóformán semmilyen tartozás miatt sem kerül be senki.

2016. jan. 31. 16:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha nem adtad meg időre, akkor fizetési meghagyást indíthat, aminek végrehajtás lesz a vége
2016. jan. 31. 16:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Rendőrségre csak akkor mehet ha bizonyítani zudja, hogy már eleve úgy vetted fel tőle a kölcsönt, hogy nem akartad visszadni. Ez nem egyszerű dolog, illetve ha törlesztesz, akkor egyenesen cáfolja ezt a szándékot.
2016. jan. 31. 18:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Folyamatosan törlesztem, elmaradás nélkül az előre megbeszélt határidőig minden hónapban, de most felpörgette a barátnője és ......

Sajnos mára azt is kitalálta, hogy többel tartozom 300e -el. Undorító!

Nincs semmiről sem papír, viszont van becsület!

Ha nehézkesen is, de tartható becsület.

Köszönöm a válaszokat!

2016. febr. 1. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!