Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért jó ha a munkáltatóm...

Miért jó ha a munkáltatóm bejelent?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez lenne az alap, de sajnos nem így van, de most nem is ez a kérdés, szóval légyszi mellőzzük az ehhez szánt hozzászólásokat.
2015. nov. 11. 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Ha ezt meg kell kérdezned akkor neked teljesen mindegy.
2015. nov. 11. 14:52
 2/9 anonim ***** válasza:
57%
Lehet hogy kapsz nyugdijat.
2015. nov. 11. 15:02
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
Fizetik utanad a jarulekokat es lesz TB-d meg lehet hogy nyugdijad is.
2015. nov. 11. 15:08
 4/9 anonim ***** válasza:
55%

Legfőképpen azért, mert ha nem jelent be, akkor illegális munkavállaló vagy.

Egyrészt ezzel le is lehet bukni, és akkor esetleg te is megszívod. Másrészt ha illegális munkavállaló vagy, jó eséllyel nincs szerződésed sem, vagyis a munkádat vagy kifizetik, vagy nem. Ha nem, nem tehetsz semmit.

2015. nov. 11. 15:46
 5/9 anonim ***** válasza:
34%
Semmi értelme hogy bejelentsen, nyugdíjad amúgy sem lesz, tb-t meg külön is be lehet fizetni.
2015. nov. 11. 16:59
 6/9 anonim ***** válasza:
27%
5.-nél a pont
2015. nov. 11. 17:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Nyugdijat, TB-t azt tudtam. Es ha no vagyok es terhes leszek akkor abbol a szempontbol csak a TB miatt szamit, vagy meg ossze fugg a ket dolog valahogy?
2015. nov. 11. 17:50
 8/9 anonim ***** válasza:
85%

Egy bejelentett munkaviszonnyal társadalombiztosítás szempontjából biztosítottnak számítanál. Ez a státusz sok mindenre feljogosít. Például, ha az "egyéb feltételeknek" is megfelelsz, akkor adott esetben nyugdíjban részesülhetsz, mivel szolgálati időre és ahhoz tartozó jövedelemre teszel szert a munkaviszony által. Alapból jogosult vagy egészségügyi ellátásra, valamint táppénzre, thgy-ra, GYED-re, álláskeresési járadékra. Munkajogilag szabadságra, betegszabadságra, valamint felmondási időre, végkielégítésre.

Munkáltató törvényszegése esetén van jogorvoslati lehetőséged, valamint jogod van bérezésre is.

Ha nincs bejelentett jogviszonyod, akkor a fentiek közül többre nem tarthatsz igényt, valamint munkajogi szempontból vagy megkapod a fizetésed, vagy nem.

2015. nov. 11. 19:12
 9/9 anonim ***** válasza:
71%

Félreérthető lehet, amit írtam: Tehát minden olyan dolognak, amire jogosult lehetsz a munkaviszony által, további feltételei is lehetnek, amit teljesíteni kell hozzá.

De legalább az esélyed megvan rá.

2015. nov. 11. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!