Mit tehetek, ha a munkáltatóm nem adja ki a "leszámolós papírjaim"?
A szerződésemben az áll,hogy 3 hó próbaidő. Ez a 3 hó határozott idejű. Kölcsönzött vagyok.
3 napot dolgoztam csak náluk,mert közbejött egy német munka és azonnal felmondtam. Szerdán szóltam nekik,hogy leszámolok,de szerda óta semmi. A kölcsönzőnek az ügyintézője azt mondta,hogy ameddig a hely ahol dolgoztam,nem kuldi át a papírjaim,addig ő nem tud mit csinalni.
Azonnal meg kellene szüntetniük a munkaviszonyomat,nem?
Felszólítsam őket,hogy a hatóságokhoz fordulok,ha nem intézkednek azonnal? - vagy mi a teendő ilyenkor?
Az előző munkahelyem miért adott egy nyilatkozatot azonnal,amikor mondtam ,hogy leszámolok?
Az áll rajta ,hogy próbaidő alatt azonnali megszüntetés (vagy vmi ilyesmi).
Datumozva,alaírva,pecsételve ,aztan csókolom.
Ezek miért nem képesek erre?
Mert ilyent nem kell kiadni. Ha te mondasz fel, neked kell írnod, amit aláírhatnak.
A tv által előírt igazolásokat meg majd kiadják.
De az se mindegy, próbaidő vagy 3 hós határozott...
Az elozo munkahelyem ilyet adott: "munkaviszony probaido alatti azonnali hatalyu megszuntetesere".
Ez egy nyomtatvany. Nevem,adataim,mettol dolgoztam meddig es ennyi.
Ezt ok maguk adtak.
Mindegy mar,nem idegesitem magam miattuk. Hivom oket egesz nap,basz.ak felvenni.
A szerzodesemben az all,hogy "1967.09.09-tol 1967.12.08-ig" tarto hatarozott ideju teljes munkaidore szolo munkaviszony jon letre. A felek 3 honap probaidot kotnek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!