Mit tegyek, ha a munkáltatóm nem akar visszavenni?
"Nem akarnak visszavenni"...
Visszavenni nem tud, hiszen nem szünt meg a munkaviszonyod vele, így még mindig a munkavállalója vagy a cégnek, csak fizetés nélküli szabadságon.
Ha jelzed a munkába való visszatérési szándékod, és a gyermekgondozás alatt betöltötték a helyed, akkor a munkáltató köteles egy másikat felajánlani ugyanazon feltételekkel, ugyanazon bérért. Ha nem fogadod el valamiért, akkor maximum felmond Neked, és adott esetben jár a felmondási idődre díjazás, valamint végkielégítés is.
Felmondani akkor is felmondhat a munkáltató, ha nem éppen GYED-ről térnél vissza.
A "szóltam" a munkáltatómnak dolgot pedig írásban tedd meg, jelezve, hogy melyik naptól szeretnéd felvenni a munkát. Csak, hogy védd magad jogilag...
Nem mondtál újat, ezekkel tisztában vagyok. Szerintem felmondani csak komoly indokkal lehet, és az, hogy éppen nem tudnak nekem állást kínálni, az nem felmondási indok.
Miért nem terveztek velem?
A "visszavenni"-t pedig úgy értettem, hogy az aktív státuszomat visszaállítani. Nem vagyok laikus, de én arra gondolok, hogy ha én jelzem a visszatérési szándékomat, akkor nem várakoztathatnak parkolópályán, hanem kötelesek valamit kínálni.
Pláne, ha idő közben megüresedik egy nekem megfelelő állás, akkor azt kötelesek lettek volna nekem felkínálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!