Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kihez forduljak, ha nem akar...

Kihez forduljak, ha nem akar fizetni a munkáltatóm?

Figyelt kérdés

Előre is bocsi, de nem vagyok jártas jogi ügyekben, gondoltam hátha itt valaki.:)

Szóval december elején léptem be, akkor lenyilatkoztam, aláírtam mindent a folyószámla nyilatkozattól a vagyonnyilatkozatig, és így tovább. Előző munkáltatómtól is mindent leadtam. Munkatársaim december 29-én kaptak bért, kincstár zárás miatt. Én azóta sem kaptam, viszont napi szinten tartom a kapcsolatot a bérszámfejtőkkel. Ők minden napra mást találnak ki. Hol ez a papírom nincs meg, hol azt nem találják. Úgyhogy másodszorra is beszereztem minden szükséges iratot, és aláírtam. Ma azt találták ki, nincs folyószámla nyilatkozat kitöltve, ha ez meg van, már utalnak is. Nem érdekes, hogy már novemberben nyilatkoztam, kitöltöttem hát újra, és scannel-ve megküldtem. Mindez reggel 9-kor, azóta sincs semmi, ahhoz képest, hogy sürgettek a megküldésével, mert akkor minél előbb utalnak. Most miért én szívok azért, mert elgányolják az összes papíromat? Kolléganőmmel ugyanezt eljátszottak amúgy, szóval ez a trehányság nem egyedi eset.

Lényeg a lényeg, holnap már 10-e, és úgy tudom, legkésőbb a tárgy hó-t követő 10. napig kötelesek kifizetni (a cégnél amúgy 1-n van fizetésnap). Szóval mi a teendő ez ügyben? Kihez kell fordulni?

2014. jan. 9. 19:10
 1/7 anonim válasza:

Akkor sajnos még 10-ig legálisan húzzák az időt.

De ha akkor sem kapod meg, először szerintem elegendő annyit tenned, hogy többé nem kedvesen társalogsz velük, hanem bekeményítesz. Határozott hangnemben közöld, hogy nem érdekelnek a kifogások, megdolgoztál a pénzedért, és ha tovább húzzák az időt, megteszed a KELLŐ lépéseket. Ha megkérdezik, hogy mi lenne az, ne mondj semmit, csak mosolyogj. Az ilyentől berezelnek, félnek, hogy belekeversz egy ügyvédet, vagy hatóságot. Nem kell velük jópofizni, vagy leállni bármiről is vitatkozni. A fizetés jár neked, nem neked kellene emiatt kellemetlenül érezned magad.

2014. jan. 9. 19:44
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

# 10-ból 9 cégnél aki így "bekeményít" és fenyegetőzik azt még próbaidő alatt kivágják, mint macskát szarni. És akkor boldog lehet, mert kilépés napján megkapja majd - az utolsó - bérét.

Ami jár az valóban jár, de ésszel kell kérni. Nyilván a bérszámfejtőknek is van egy főnöke (ha kis cég akkor akár ugyan az, mint neked), nála kell kilincselni és elmesélni a történetet.

2014. jan. 9. 20:31
 3/7 anonim válasza:
Lehet, de sokszor aki hagyja magát, azt több hónapig is etetik, mielőtt kivágnák, és akkor már nem egyhavi bérért dolgozott hiába.
2014. jan. 9. 20:41
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

Aki hivatalosan van alkalmazva annak nem kell tartania attól, hogy nem fizetik ki, ugyanis ez egy lehetetlen helyzet, mert az állam garantálja a munkabéreket.

Viszont egy ilyen patáliával simán kirúgatja magát a kérdező, azzal nem rosszabbul jár, mint, hogy 10 napot késett a fizuja...

2014. jan. 9. 21:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, én is azért nem merek fenyegetőzni, mert félek, hogy kirúghatnak érte, de abban valóban igaza van az első válaszolónak, hogy aki kedves hangnemben társalog, az nem fog elérni semmit. Mindegy, a mai nap délelőttöt még megvárom, délutántól pedig jön a keményebb hangszín.:)
2014. jan. 10. 07:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Na,megjott a lové?
2014. jan. 10. 14:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Még mindig nem.:( Azt mondta ma a bérszámfejtő, hogy elküldte az utalási listát, de ez bonyolult, mert még vagy 3 különböző helyen kell aláírni, mire végre pénz lesz belőle. Felhívtam azt is, aki az utalásért felelős, ő azzal biztatott, hogy legkésőbb jövőhét szerda. Amúgy egy nagyon kedves nő volt, és mondta, teljesen egyetért velem, meg hogy vele is pepitában ugyanezt eljátszották, mikor idekerült. Az a baj, hogy hozzánk minden jött-mentet felvesznek előképzettség nélkül a humán osztályra (is), akiknek fogalmuk sincs a munkájukról.

Mindegy, ma már mindenki azt mondta, nyélben van a dolog, csak az aláírásokra várunk. Legalább több papírt már nem kell pótolnom. De nagyon szánalmas ez az egész!

2014. jan. 10. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!