Ha kapnátok 200. 000 Ft-t akkor ti mibe fektetnétek?
érdekelne(főleg idősebbek,tapasztaltabbak) véléménye,hogy mit csináltak vna vele 16 évesen.
ilyen 'kifizetném a számlákat,elinnám,elfüvezném,stb' dolgok nem érdekelnek:D
kiváncis vagyok a véleményetekre...
én felraknám egy számlára, bár tizenhat évesen kell hozzá jogtulajdonos is, így nem csak neked lenne hozzáférésed...
én gyűjtenék hozzá, dolgoznék, vennék egy kocsit pár éven belül
Van telefonom,anyám veszi a ruhákat,stb
úgymond kiadásom nincs
de ilyenkre gondoltam pl h "vegyél eurót 280-ér és add el 310-ér" v nemtudom:D
Számlára berakni...200k-nál alig kamatozik...meg amúgyis..a pénznek a magas infláció miatt az értéke csökken..
nam1:D
ha van ötleteket,szívesen várom:)
Hát pedig ha berakod számlára - és lekötöd, ott, ahol a legmagasabb a kamat - akkor lesz valamennyi hozamod, amitől a reálértéke is növekszik. Egyébként ennyi pénzt tényleg nem nagyon lehet megforgatni, csak olyan magas kockázattal, hogy szinte biztos, hogy veszítesz rajta.
Ha mindened megvan, de nincsenek pénzügyi ismereteid, akkor ne próbálj tőzsdézni, mert 1. felesleges 2. veszélyes, amikor majd érettségi után mennél egyetemre vagy bármire kell, ez a pénz komoly segítség lehet.
(egyébként én tuti letenném a jogsit belőle és esetleg vennék egy kis robogót városi közlekedésre)
Bankszámlára semmilyen körülmények között nem ajánlanám, hogy rakd be, mert még lekötve is csak veszít az értékéből.
Az hogy 200 ezer forintot nem éri meg befektetni nem igaz! Megéri, mert a pénz pénzt fial. Igaz, hogy először kevesebbet, mint 1 millió forint, de ha nem teszed be, akkor viszont nullát. Annál a kevesebb is több.
Azt hogy hova tedd több dolog határozza meg.
Először is, hogy mennyi időre vagy hajlandó úgymond "lemondani" róla. Vagyis hány évre szeretnéd befektetni.
Másodszor az a kérdés, hogy a három közül, melyik a két legfontosabb: biztonság, hozam, hozzáférhetőség.
Harmadszor pedig a kockázat tűrő képességet.
Ha gondolod tudok benne segíteni.
Hódos Gábor
Pénzügyi Tanácsadó
épphogy a robogót adtam el:D
Am én is a devizában gondolkodom.
Mit ajánlanátok?
Euro?Svájci frank?USA Dollar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!