Ha sürgősen szeretnétek megszabadulni ingatlanotoktól kapnátok ezen az ajánlaton?
Mint a szél. Amikor a kormány megszünteti a kilakoltatási moratóriumot kikerül töménytelen mennyiségű ingatlan a piacra és a föld alá fognak süllyedni az ingatlanárak.
Én amúgy 13M-val nyitnék, ha 14-et hajlandó vagyok fizetni.
Alkudozni akkor lehet (akkor jó az alkupozíciód), ha nincs vesztenivalód.
Ha mindenképp meg akarod venni, akkor fizesd meg az árát, ha meg nem feltétlenül ezt az inagatlant akarod, akkor bátran kínálj akár jóval kevesebbet.
Mostani piaci viszonyok között átlagosan 15% alku kb a relalitás. Ha az illetőt nem kergeti a tatár akkor lehet, hogy csak 5%ot enged, sürgősség és nagy szükség esetén viszont akár 30%ot is elengedhet az árból.
Első ajánlat előtt érdemes kipuhatolni az eladó szándékát. Miért akarja eladni, mikorra kell neki a pénz stb. Én a lakás általam becsült piaci értékénél kb 30%al kínálnék kevesebbet első körben, legtöbbször úgyis jön egy ellenajánlat, és akkor feljebb lehet egyészen kicsivel tornászni.
Mivel az ingatlanár-emelkedésre nincs esély a közeljövőben, ezért csak akkor vásárolnék, ha már nagyon kellene mennem, és akkor is ideális ingatlant (amibe az emberek szeretnek költözni, jó fekvés, szomszédok, stb) piaci ár alatt 20-25%-al.
Előző vagyok.
Ha van időtől várni, akár 12-13-as ajánlattal is nyithattok. Semmi sincs veszve ha másik után kell néznetek, rengeteg eladó ingatlan van és az árak is csak csökkennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!