Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az előző albérlő számlatartozá...

Az előző albérlő számlatartozást hagyott. Hogyan rendeznétek?

Figyelt kérdés

2011 eleje óta bérlek egy lakást. A lakásban előttem három egyetemista lakott 6 hónapot. A tulaj külföldön él, így az ügyeit (lakással kapcsolatos hivatalos ügyek, pénzbeszedések) egy nő intézi. A nő tudta, hogy az előző lakók közel 60e Ft tartozással költöztek ki, és egy részét be is hajtotta rajtuk, de 10e Ft maradt, amit azóta sem fizetett ki senki. Én minden számlát, minden bérleti díjat, a kauciót, a közös költséget becsülettel kifizettem határidőre az elmúlt években. Minden csekkem megvan, tudom is bizonyítani.

Őszintén, láttam mindig a számlákon, hogy van rajta hátralék, de felszólítót nem küldtek tegnapig a címre, így nem foglalkoztam vele. Egyszer, évekkel ezelőtt rákérdeztem, hogy ez mi, amire azt a választ kaptam, hogy ne törődjek vele. Most viszont 8 napon belül ki kell fizetnem, vagy elzárják a vizet. (egyáltalán tényleg elzárják 10e Ft miatt???)

Nyilván, ez eléggé kellemetlen lenne, így hétfőn befizetem, de kilátásba helyeztem a nőnek, hogy 2 részletben kevesebbet fogok neki adni bérleti díjat.

Erre azt mondta, ne tegyem, fizessem ki és majd a főbérlő visszaadja. Nos én ebben nem igazán hiszek, mivel az elmúlt közel 5 évben háromszor találkoztam vele és azzal is tisztában vagyok, hogy a nőnek én havi 5e Ft-al többet fizetek, mint amennyit ő a tulajnak lead. (gyakorlatilag ezzel a nőnek lenne -10e Ft, a főbérlőnek meg nekem nem kellene fizetni)

Én azt gondolom, jönnének az ígéretek, hogy majd ha odaadja, stb én meg buknám a 10e Ft-om. Nem vet fel a pénz, és elvből sem akarom mások tartozását fizetni, az ő dolga lett volna az egyetemistákon ezt anno "leverni" vagy a kaucióból kifizetni. Ez így korrekt nem? Más ötlet?

2015. okt. 30. 17:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt mondta azt mondta... Minden ilyen írásban kell rögzíteni, tanúkkal.
2015. okt. 30. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
MegÍRNÁM a tulajnak a sztorit és, hogy ebben a hónapban -10e-t fizettem. Ennyi.
2015. okt. 30. 18:00
 3/5 A kérdező kommentje:
A saját fizetéseimről van papír, a számlán van dátum.. 2010-es. Komolyan, mi nem tiszta? Minek ehhez tanú? Mit tanúsítsak? Vagy ki mit? Nyilván jövő hónapban beteszem a pénzt egy borítékba, mellé a számlamásolatot meg a befizetett tartozásról szóló csekket. A nő meg aláírja hogy átvette ahogy eddig is csak 5e Ft-al kevesebbet.
2015. okt. 30. 18:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Én nem húznám 2 hónapra, egyben levenném a 10e-t + odaadnám a befizetett csekket.
2015. okt. 30. 18:29
 5/5 A kérdező kommentje:
felmerült, és most beszéltem a nővel, ő ajánlotta, hogy így csináljuk... így még jobb
2015. okt. 30. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!