Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért gondolják néhányan,...

Miért gondolják néhányan, hogy inkább albérletben laknak egész életükben mint hitelt vegyenek fel?

Figyelt kérdés

Elég macerás a hitelfelvétel ill. annak törlesztése is,de ha az ember jól megfontolja pl kisebb lakást vesz kevesebb hitellel akkor hamarabb vissza tudja fizetni stb.

Sok helyen olvastam,hogy vannak akik egész életükre albi mellett döntenek persze családok is mondván "Minek a saját,csak a magyaroknál divat bezzeg nyugaton mindenki albiba éli le életét".Nem tudom aki így véli az vajon belegondol e abba,hogy nyugdíjas korában hogy tudná fizetni az albit+rezsit? Manapság sok idősnek a számlákra is alig futja meg élelemre nem hogy albérletet fizetni. Vagy ha mondjuk tartósabban megbetegszik és nem tud dolgozni egy ideig vagy csak olyan munkája lesz ami jóval kevesebbet fizet.Gyerekeiknek miből tesznek félre,vagy szülők úgy gondolják,hogy majd ők is így éljenek később?

2015. okt. 29. 01:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

# 5

Ember, ne legyél kretén kérlek szépen...

REZSI-t pont ugyan annyit fizetsz albérletben, mint saját lakásban. És pont. Ezen rágódhatsz még egy kicsit, de egy megegyező lakásban laksz vagy bérled ugyan annyira rezsi.

A biztosítós példád is baromság, hiszen nincs olyan biztosítás a világon, ami bármidre fizet ha az ELROMLIK! A biztosítások a felmerülő károkat (pl. beázás) fedezik. Ha neked elromlik a kazán, a sütő, elöregszik az ablak szigetelés, stb.. arra semmi nem fizet. Ez biza mind a te költséged, míg albérletben nem.

Szóval ha már érvelni próbálsz gondolkodj már előtte egy kicsit, ne ész nélkül irogass.

2015. okt. 29. 16:16
 12/12 anonim ***** válasza:

"Igen, mert ezért cserébe fizeted a bérleti díjat, illetve ez is beletartozik a díjba. "

Ez a saját példámnál maradva igazán furcsa, én írtam azt korábban, hogy olcsóbban bérlem a lakást, mint amennyi egy hasonlónak a törlesztője lenne.

Nem mondom, hogy mind ilyen, de ki lehet fogni (nem ismerősünk a tulaj).

2015. okt. 29. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!