Mennyi pénzből lehet megélni Budapesten albérlet rezsi egyéb kiadások bérlet, internet, étkezési költségek?
Azt tervezem ha lesz állásom minimálbért fogok kapni valószínűleg abból összetudok hozni egy egy szobás albérletet és közben nem halok éhen?
A cél hogy egyedül lakjak max egy másik személy.
és macskám is van...
Mi van????
Minimálbérből nem hogy lakást,de normálisabb helyen szobát sem tudsz bérelni. Csak ágyat egy koliban/munkásszállón.
Budapesten egy szoba sem nagyon jön ki 30e (PLUSZ REZSI!)-ből. Maximum valami iszonyú gettó környéken vagy annyira a külvárosba, hogy akár vidékre is költözhetnél, mert a vonat gyorsabban beér Vácról, mint te mondjuk a Rákosligetről a nyugatihoz.
Az "egyedül lakást" mert minimálbérrel sürgősen felejtsd el. 1 szobás (tehát 15-20 nm) kis lakások 50-70e között mennek + rezsi.
most olvastam 13.kerület bernedezett apartman 45 ezer plusz rezsi 1-2 főre..
szóval nem tudom miről beszélsz..nekem nem luxusvilla kell.
rezsi max.30 lehet
Felnevettem a kérdésen.
Nyugat-Európában is csak pár kisebb városban megoldható ez amit te elvársz.
tehát a saját bérlakás + szerény megélhetés.
A Balkánon meg főleg nem elvárható. Ott a minimbér arra jó hogy legyen mit enned, meg buliznod kicsit, persze úgy ohgy közben anyuékkal laksz mert nem tudsz semmilyen egyéb lakhatást megfinanszírozni ennyi pénzből.
Nagyobb városok esetén talán még Bécsben megoldható amire vágysz.
ott tudsz bérelni szakadt garzont 600 euróért rezsivel. Mosogatásért meg kapsz 1100 eurót nettó.
Tehát nem halsz éhen.
Budapesten viszont totálisan a scifi kategória minimálbérből lakást fenntartani. Bakker, az élelmiszerkosár is elvisz legalább 30 ezret! A minibér meg nettó 69.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!