Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha prosti vagyok, lehet még...

Ha prosti vagyok, lehet még jobb életem, vagy folytassam a szakmát?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok,kb.fél éve vagyok hivatásos,hosszú lenne hogy miért kezdtem el meg stb.de nem is ez a lényeg,hanem hogy annyira utálom csinálni és emiatt magamat is hogynem mondtam nemet az elején.Be akarom fejezni,és valami ttisztességes munkát.Persze most gondolják sokan hogy a könnyen jött pénz meg egyebek...annyira nem könnyű az a pénz se,és lusta sem vagyok,ezelőtt 16 órát dolgoztam neponta 250 ft-os órabérért,de sokkal jobban szerettem azt a munkát.Na mind1 amásik kérdésem az hogy kicsikorom óta sszínésznő akartam lenni,ezért is bánom ennyire,mert már semmi önbizalmam hogy elkezdjem,meg amúgyis tiszta vicc az egész,de esetleg ha megtanulok angolul és kimennék Amerikába,ott lenne esélyem vagy hülyeség az egész és ne is próbálkozzak?

2015. okt. 4. 08:31
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
32%

Ne etessétek a trollt. Semmi értelme. Ő más világban él.

(Amúgy én rühellem a jogász hallgatókat. A legnagyképűbb, legaljább szemét embereket ismertem meg, tisztelet a kivételnek. Valahogy a szó "jogász" feljogosítja őket erre a nagyképernyős vetítésre. Többek között most vert át az egyik jogász ismerősöm 15000 Ft-al, és még a bizonyítékot is eltüntették a barátnőjével. Meg egyszer feljöttek partizni a nagyképű ELTE-s haverjaival, de kb ütnivalóan takonygerinc volt mindegyik)

2015. okt. 6. 15:51
 32/35 anonim ***** válasza:
68%

Viszont azért abban igaza van, hogy kitörési lehetőség mindig van/volt/lesz. Ezzel kár takarózni.

Nagyon sok olyan mélyszegénységből jövő lány ismerősöm van, aki kitudott törni, normális munkával vagy az eszével. Van egy cigánylány általános iskolai osztálytársam, aki olyan szegény volt, hogy kb ruhákra nem tellett... most a másoddiplomáját csinálja, és nem mellesleg kimondottan szép nő lett belőle.

Ő hogyan tudta megoldani az érettségit, majd az egyetemet? Megmondom, szoctámmal, kolesszal, diákhitellel.

Még sok ilyen embert ismerek, aki képes volt normális munkát vállalni, elköltözött otthonról a kis faluból... de nem Amerikába színésznőnek, hanem nagyvárosba, ahol tudott munkát találni az egyetem mellett.

Szóval azért halkan megjegyzem, a prostitúció egyáltalán nem egy kényszerű szükséges dolog a boldoguláshoz, kicsit amolyan "legegyszerűbb" út megélni a (hervadó) szépségből. Ami valójában tönkreteszi a lelket és testet is. Valaki írta, hogy a jogászok és a programozók is prostik, azért ez óriási tévedés. Egy jogi egyetemet vagy egy mérnökit megcsinálni van akkora szopás, mint 5 évig qrválkodni :D ezt tanusíthatom. Nekem kb az egészségem ment rá a stressz miatt. Óriási erőfeszítések kellenek ide, és persze hogy egyszerűbb egy meglévő testi adottságot kihasználni ahelyett, hogy az eszünket pellengéreznénk.

Ja és nincs olyan, hogy valaki buta, max lusta és nen eléggé elhivatott. 2-es matekkal vágtam bele a mérnöki pályába, és most diplomázok nemsokára. Vért pisáltam, majdnem kirúgtak kétszer is...de eljutottam idáig. Van sok lány ismerősöm is, akik biológusok, biomérnökök, orvosok, informatikusok stb... Úgy kapkodnak utánuk a munkaerőpiaci hiány miatt, hogy azonnal lesz állásuk.

3-5 év prostitúció után viszont semmi maradandót nem alkotott az ember (ha nem rakott félre pénzt), csak tönkretette lelkileg-testileg - míg mások az egész életüket megalapozták ezalatt.

2015. okt. 6. 16:08
 33/35 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen hasonló az alapja amit jogász barátunk is ideböfögött, csak én nem vagyok akkora paraszt, hogy így beszéljek Veled, mert nem ezt érdemled. Szóval ne vedd támadásnak amit írtam, mert tudom milyen nehéz helyzetben lehetsz... és nem ítéllek el azért amit csinálsz. Csak tudd, hogy van másik út is, és ne félj segítséget kérni a kitöréshez. Nagyon nehéz lesz, de sohasem késő!
2015. okt. 6. 16:11
 34/35 anonim válasza:

Szia(sztok)!

Nem ismerjük a pontos helyzetedet, de azok alapján amit írtál nem lehet könnyű.....

Általános tanácsot tudok csak adni, amennyire van lehetőséged, és kitartásod tanulj! Tudom, hogy nyilván nem egyszerű, mert ha megtehetnéd akkor nem a mostani életedet élnéd.

Nem tudom milyen sulit végeztél el, van e érettségid, vagy szakmunkás bizonyítványod, a lényeg, hogy próbálj meg valamilyen "középfokú" iskolát elvégezni.

Ha már az megvan akkor esetleg, akkor fejvadászcégekhez önéletrajzodat add le, és próbálj valamilyen stabil helyet keresni. Tudom,hogy könnyű mondani, de hidd el, muszáj megpróbálnod!

A színésznőséget amerikában szerintem ne erőltesd, korábban írták, hogy ahhoz a nyelvtudás milyen szinten szükséges, szerintem nem elérhető, és nem reális célokat nem éri meg kitűzni, olyan jövőkép kell Neked, ami lépésről, szintről-szintre halad, és javít a helyzeteden.

Nyelvtanulás szükséges, internet segítségével az alapokat magad is elkezdheted. Ha már minimál szinten megtudod értetni magadat (angol vagy német) utána esetleg ausztria, németország, stb stb idénymunka-takarítás, pár hónapra pénzkeresetnek nem rossz.

Az mindenképpen becsülendő, hogy ki akarsz törni a mostani helyzetedből, kívánom, hogy legyen erőd és kitartásod hozzá, én szorítok.

Még annyit fűznék hozzá, hogy mindenkinek lehetnek az életében rossz döntések, nehéz helyzetek, felismerted, változtass rajta, és ne tántorítson el a döntésedtől semmi, akármilyen szar is közben.

Minél előbb kilépsz belőle, annál nagyobb az esélye annak, hogy a "nehezén", az átálláson túlesel.

Írták korábban, hogy gyűjts össze egy kis pénzt, és majd nyiss saját műkörmös, fodrász stb üzletet.

Igen ám, de emberi természetből adódik, hogy soha nem elég, még egy kicsi, még egy kicsi stb stb, szóval így sosem lesz vége a történetnek....

Szóval hajrá, sikerülni fog!!!!!!!!!!!

35/F

2015. nov. 5. 16:24
 35/35 anonim ***** válasza:

biztos nem könnyű neked, de azért drukkolok!

azóta mi történt, sikerült a kilépés?

2015. dec. 24. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!