Szerintetek az gáz, ha 600. 000 Ft-os bevételből nem
igazán tudunk félretenni?
Figyelt kérdés
Albérletben lakunk a párommal, nem igazán spórolunk, évente 2-3-szor elutazunk, nem főzünk, eljárunk szórakozni. Hitelünk nincsen, de mégsem tudunk érdemi összeget félretenni. Elgondolkoztam, hogy ha 2-3 éven belül gyereket szeretnénk, lehet, hogy változtatni kellene a szokásainkon. Vagy ráérünk majd akkor számolgatni? Gyermektelen, hasonló anyagi helyzetben lévő párok, ti hogyan gondolkodtok?
"de feltételezzük, hogy a jövedelmünk nem változik"
Ez felelőtlen és naív gondolkodás szerintem. De az én álláspontom semmivel sem jobb, mint a tietek, csak más. Nekünk a tartalékképzés volt az első számú prioritás. A második az önállóság. Szerintem megérte, most van 3 gyerek, hitelmentes ház és autó, és főállásban szülők lehetünk, munkahely sem köti már a kezünket.
2015. szept. 26. 18:49
12/21 anonim válasza:
Én a helyetekben nem aggódnék, a gyerekvállalás úgyis életmódváltással jár. Mások lesznek a prioritások, egy darabig nem lesz sem időtök, sem kedvetek folyamatosan szórakozni, utazni. Ilyen szempontból jobb, ha most kiélitek magatokat. Ennyi jövedelem ráadásul elég ahhoz, hogy kényelmesen megéljetek belőle gyerekkel együtt is, biztosítani tudjatok neki mindent. Nem kell hozzá érdemi összegeket félretenni.
2015. szept. 26. 19:04
13/21 anonim válasza:
A hangya és tücsök belet tiltva, mert Eu-s aktivisták szerint rasszista mese és az emberi jogokat tiporja sárba, blablabla blablabla...
2015. szept. 26. 19:29
14/21 anonim válasza:
Szerintem a hangya és a tücsök meséje nem erről szól. A tücsök soha nem is dolgozott.
2015. szept. 26. 19:35
15/21 anonim válasza:
Erre a mesére gondoltok?
"A hangya egész nyáron szorgalmasan gyűjtögetett, a tücsök pedig csak henyélt és muzsikált. Aztán jött a tél. Hideg volt, fújt a szél, röpködtek a mínuszok. Meg is döglött mind a kettő."
2015. szept. 26. 19:38
16/21 anonim válasza:
#15 ha neked ez a mese tanulsága, akkor gratulálni tudok. Kezet foghatsz a kérdezővel!
2015. szept. 26. 20:30
17/21 anonim válasza:
Éljétek ki magatokat.
Kiyosaki mondta mindig ne a kiadàsaidat csökkentsd hanem a bevételt növeld.
2015. szept. 26. 23:16
18/21 A kérdező kommentje:
A hangya és tücsök meséjét ismerem, és igaz, hogy mi nem gyűjtögetünk szorgalmasan, de hidd el, nagyon sokat dolgozunk a pénzünkért. Örülök, hogy páran úgy gondolják, hogy jogunk van eldönteni mire megy el, mert volt már, hogy hozzámvágták, hogy "bezzeg én 6 éve nem nyaraltam", és még én éreztem magam rosszul.
2015. szept. 26. 23:20
19/21 anonim válasza:
kiyosaki azt is mondta, hogy először vegyél magadnak pénztermelő eszközöket, a luxus marad későbbre. Az utazgatás és az "éljétek ki magatokat" nagyon nem kiyosaki-kompatibilis hozzáállás.. ;)
Kérdező: páááran? Találtál itt olyan hozzászólást, aki szerint nincs jogod eldönteni?
2015. szept. 27. 00:00
20/21 anonim válasza:
Igen utolsó,rosszul fogalmaztam.
Én azt vallom,hogy eszközöket csináljon de mellette élni is kell.Parralelben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!