Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Félretenni vagy előtörleszteni...

Félretenni vagy előtörleszteni lenne jobb?

Figyelt kérdés

Van személyi hitelem (még 1 év 4 hónap) és van egy kimerített hitelkártyám.

Törlesztem havonta mindkettőt. A fizetésemből kijövök úgy ahogy. átlagosan kb 5000Ft-ot szoktam félretenni havonta, úgy hogy jut ruházkodásra és megélhetésre, bár nem élek nagy lábon.

Most emelkedni fog a fizetésem egy kicsit (kb 10.000Ft).

Szerintetek érdemesebb előtörlesztésre használni ezt vagy inkább tegyem félre? A havi 5000 megtakarítás így is megmaradna. Tudom nem nagy összeg, de legalább több mint a semmi.

2014. aug. 12. 12:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Félretéve a nagy litániákat mindenféle kamatkülönbözetekről, vagy akár az alternatív tőkeköltségből fakadó elmulasztható / bezsebelhető hasznok lehetőségétől ( :) ): szerintem jusson is és maradjon is! Éves átlagban 1/3 részt törlessz elő, 1/3 részt takaríts meg és 1/3 részt költs magadra. ;)
2014. aug. 12. 14:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Mivel a hiteled kamat lényegesen, többszörösen magasabb, mint a betétedre megszerezhető kamat, illetve a havi minimális fizetési kötelezettséged felett vléhetően a hiteledben tőkét csökkentesz, így nincs is min gondolkodni.
2014. aug. 13. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!