Meg érné az asztalos szakmát kamatoztatni?
2012-ben végeztem asztalosként. Viszont nem ebben helyezkedtem el,mivel mindenhol 3-5 év tapasztalatot kértek.. De miből,ha sehol nem alkalmaztak?
Végül tanultam egy vendglátóit is.. Hát ugyan az a helyzet..
Jelenleg már 1 éve egy automatikaigépkkel foglakozó cégnél dolgozom.. Jó, elvagyok vele,de nem ezeket tanultam.
Viszont ha tanulnék akkor lehetnék a cégnél gépészmérnök,viszont félek,hogy nem menne az egyetem,nehéz lenne nekem..
Az asztalossal viszont az a gond,hogy nincsenek gépeim,amik fontosak lennének,hogy legalább itthon pár bútort tudnek csinálni,amiből lehetne pénzt csinálni.. Viszont ha mindent bérlek vagy másnál csináltatom, akkor oda is fizetnem kell,így akkor valahol nekem is rá kell tennem a hasznom és így akkor egy éjjeli szekrény nem 40 000 ft lesz hanem 80 000 amit meg nem fognak meg venni. Szeretnék feljebb lépni egy vállalkozást indítani vagy úgymond magasabb körökben dolgozni,mint ez a gépészmérnöki.. A lehetőség még is adott,de nem tudom,hogyan indulhatnék el így 21 évesen!
"A szomszéd településen is van egy ,ott voltam tanuló..."
Ott nem tudtad volna folytatni a munkát - a gyakorlat után visszamenni? Azt írod, az egy jól menő cég...
Részemről a 60 000Ft nem érte volna meg.. Most a pneumatikai téren több,mint kétszeresét keresem a 60-nak..
6 napot kellett volna dolgozni 8 és fél órában. Szombat túlóra,de a tulajnak kb egy hétköznap..gyakorlatként jó lett volna, de 60 000 ból nem lehet megélni valamint az a munka többet ér,mint 60 000ft
Abba meg úgysem ment volna bele, hogy esetleg másodállás vagy hétvégi beugró.. Ha 1 percet késett valaki vagy nem jött csak egynapor már kész volt a főnök.. Ez annak örült,ha ott vagy éjjel nappal. Így is el akarnak jönni onnan az emberek,pedig jól lehet keresni,persze nem kezdőként .. Volt egy aki el akart jönni,mindig gyözködte,hogy maradjon,emelt minden alkalommal a fizetésén,végül csak eljött onnét,mert nem bírta a légkört!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!