Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Állás interjún megkérdezik...

Állás interjún megkérdezik miért akarod ezt az állást, mit válaszolnál? Hogyan bizonyítsam nekik, hogy engem akarjanak?

Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok, nagyon kell a lóvé, ..ezt mégsem mondhatom!
2010. márc. 9. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
"Mert nagyon kell a lové."
2010. márc. 9. 22:20
 2/5 anonim válasza:
89%

Milyen állás?

Szerintem a sablonokat került. Alap, hogy mindenki azt mondja, hogy kihivást jelentene, sokat tanulhatnék, ez a kedvenc területem, blabla. Ilyeneket nem mondj, csak, ha őszinte vagy, és meg tudod rendesen indokolni.

A lényeg, hogy ne akarj másnak tűnni, mint amilyen vagy, de ne is zúditsd rájuk a teljes igazságot. Csak a felét. Azaz mit tanultál, mi az, amivel gondolod, hogy érdemes elkezdeni foglalkozni, miért, mit látsz benne (és ha a pénz, felejtsd el, mert úgyis kiraknak, ha rossz vagy), tudnál-e fejlődni ebben a pozicióban, milyen a cég hirneve (ez fontos), ha jókat hallottál, utalj rá, hadd örüljenek.

Ha irsz pár dolgot, mit tanultál, és ez mi ahhoz képest, miért érdekel, nem érdekel, könnyebben összedobunk valamit neked :)

2010. márc. 9. 22:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez az állás megfelelőnek tűnik arra, hogy pályakezdőként megkezdhessem a dolgos éveket, mert jelenlegi tanulmányaik után ezt érzem nekem valónak.
2010. márc. 9. 22:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Hú ez a második milyen szép kerek mondat. Köszönöm, ez nem én vagyok.Jelenleg tök ideg....ruhaipari céghez mennék holnap. tanultam, itthon csinálom is, és 3 hónapja ez az első aki behívott...
2010. márc. 9. 22:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló! Ma kb. hétszer hallottam ezt a szófordulatot... Így ha lehetséges, ezt KERÜLD EL. Ha valakit ez után a mondat után felvételre ajánlok, akkor ahhoz tényleg kell tudni valamit neki, azaz elég erős kompetenciák szükségesek, hogy egy ilyen sablonnal tönkrevágott állásinterjú után is megfelelő státuszt kapjon.

Olyanokat ne mondj, hogy "kihívás". Honnan tudnád, mikor még fel sem vettek? Az állásinterjú kihívás, de a munkáról még csak sejtésed van. Olyat se mondj, hogy "az elképzeléseimnek megfelelő", hiszen az állásinterjún még mindig csak ELKÉPZELED az állást, nem tapasztalod, így igencsak nehéz összehasonlítani az "elképzelésedben lévőt" a valósággal.

De pl. szívesen hallok egy olyat, hogy "Az elmúlt húsz(x) évben tanultam és most elérkezett az a pillanat, amikor hasznosíthatom mindazt, amiért érdemes volt az iskola padjait koptatnom. Bár csak sejtéseim vannak a szakmai gyakorlatokról, hogy mi vár rám, mégis merem vállalni az újat, hiszem azt, hogy képes vagyok megfelelni az elvárásoknak és remélem, hogy lehetőséget is kapok arra, hogy bizonyíthassak. Hogy miért pályáztam meg ezt az állást? Mert látom az önök [itt lehet szép nyalizós szöveget betenni, mint a dinamikusan fejlődő, nemzetközi kapcsolatairól is híres, nagy múltú stb.] cégében a fejlődés, szakmai sikerek lehetőségét. Elégedett dolgozókkal beszélgettem az interjú előtt, kollégái mosollyal fogadtak. Előzetesen talán nem is szükséges ennél több ahhoz, hogy meggyőződésemmé váljon ennek a pozíciónak a betöltése."

Persze minden a pályázó stílusától függ. Mert ez a szöveg nagyon rosszul is "elsülhet", tehát "nem kell betanulni" :) Azt add aki vagy, mert általában az olyat akarjuk, aki tudja, hogy ő maga kicsoda!

2010. márc. 9. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!